Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs – Acord Ciutadà reclama la constitució del Consell Local de Medi Ambient
ACORD CIUTADÀ reclama la constitució del Consell Local de Medi Ambient de manera immediata

Lluís Batalla: “Tornem a reclamar un nou Reglament de Medi Ambient, davant el silenci de qui governa. Fins quan se seguirà utilitzant les paraules “sostenibilitat”, i “medi ambient” com un maquillatge polític?”

Al plenari del mes de novembre , al torn de precs i preguntes, vam expressar una vegada més, la inquietud que té ACORD CIUTADÀ per la no convocatòria del Consell Local de Medi Ambient. I com va sent normal als darrers plenaris, o ens donen llargues o no contesten. Queden poques setmanes perquè s’acompleixin 18 mesos de govern Local. Tots tres partits que el formen portaven al seu programa electoral una preocupació per qüestions mediambientals. Inclús Compromís porta com a company de viatge un partit que es diu “verd”. Inclús l’equip de govern atorga una regidoria de medi ambient.

Tots tres partits parlaven de potenciar la participació i els Consells. Arribats a aquest punt ACORD CIUTADÀ podem dir que ha estat un engany; una vegada més, la política mediambiental ha estat només una qüestió de bona imatge, però només imatge.

Després que fos ACORD CIUTADÀ qui denunciés l’utilització del Glifosat als espais públics, després de denunciar ACORD CIUTADÀ el malbaratament d’aigua quan s’arruixa tot el passeig marítim tots els dies a l’estiu, després de les iniciatives sancionadores de l’equip de govern sobre el mosquit tigre, després de les terres infectades que va donar el govern als Horts Urbans, després de veure una flota de vehicles municipals altament contaminants, després de veure un Transport Públic amb vehicles contaminants, després de repartir flyers i octavetes de conscienciació o de publicitat amb paper no reciclat, després de veure que es repeteix la compra de material de neteja no ecològic, després de veure com aposten per l’enllumenat públic depenent de energies no renovables renunciant als fanals solars, després de veure com, ara fa un any, volien fer un Consell Poti-Poti d’Agricultura i Medi Ambient que no va ser acceptat pels serveis jurídics de l’Ajuntament… i la llista pot continuar, ens preguntem des d’ ACORD CIUTADÀ:

-Quan tindrem una veritable política mediambiental a Vinaròs? Quan es farà el nou Reglament de Medi Ambient?
-Quan es constituirà el nou Consell Local de Medi Ambient?
-ACORD CIUTADÀ, del que forma part Els Verds del País Valencià, es pregunta fins quan s’utilitzaran les paraules “sostenibilitat”, i “medi ambient” com un maquillatge polític i no com una profunda convicció de futur?
-Quan tindran respostes a les preguntes que fem des de fa mesos, que ni tan sols són capaços de respondre per escrit a la nostra formació?

Contemplar passar la vida sabem que no és gens contaminant , o sí, si hi ha Regidoria de Medi Ambient i es fa ben poques coses.

Comparteix

Icona de pantalla completa