Diari La Veu del País Valencià
EU-Alzira reivindica la igualtat real i efectiva entre homes i dones
La data del 8 de març és internacionalment coneguda pel dia dels drets de la dona i des de fa ja més de 100 anys es ve celebrant aquesta dada, però, per a EUPV d’Alzira no és un dia de celebració per a les dones, sinó de reivindicació i denúncia, perquè la igualtat efectiva i real entre homes i dones segueix sent una assignatura pendent. Malgrat l’esforç i la lluita que els moviments feministes, des de fa dècades, perquè es reconega i s’ establisca la igualtat de drets, hui assistim a un retrocés en els avanços aconseguits.

Pel Dia Internacional de les Dones des d’EUPV volem recordar que la lluita per la igualtat entre els homes i les dones és una lluita quotidiana i constant, que ve de lluny i que encara té molt camí per recórrer. El 8 de març, recordem aquelles que ens han precedit, aquelles que han lluitat pels drets bàsics que tenim, dones anònimes com les treballadores de la Cotton de Nova York, les sufragistes de Sèneca Falls o les mestres de la 2a República.

Per a Pilar Rodríguez, membre del Consell Polític d’EUPV: “El ventall de lluites que lliurem les dones és infinit, múltiple i complex. En moltes ocasions són lluites diàries i quotidianes, lluites en l’àmbit públic i privat. Cal assenyalar les desigualtats i discriminacions que seguim vivint les dones pel simple fet de ser dones. Però, no n’hi ha prou en assenyalar-les i visibilitzar-les, cal dur a terme els canvis necessaris per combatre-les. I el 8 de març és una data significativa perquè els governs, els partits polítics i les administracions agafen el compromís necessari i incidir en les bases de l’ordre social establert per tal de dur a terme els canvis estructurals, culturals i quotidians necessaris per superar aquest model injust en el que vivim”

Des d’EUPV d’Alzira exigim la derogació de les lleis que atempten contra la vida de les dones: la reforma de la llei de l’avortament que persegueix delimitar la llibertat de les dones per a decidir sobre el seu cos; i la reforma laboral que ha precaritzat encara més la vida de les dones.

Per a P. Rodríguez “Les dones ja partíem d’una situació de desigualtats i la crisi econòmica les ha agreujat a quotes intolerables, les conseqüències de la crisi i de la deriva cap a una societat sustentada en la precarietat han suposat en molts casos la volta a casa de les dones. Tenim motius per seguir reivindicant, el 8 de març i cada dia, el nostre dret a ser ciutadanes de primera, a viure lliures de desigualtats, discriminacions i violències”

Comparteix

Icona de pantalla completa