Els partits del Botànic destaquen el discurs de Puig com un reflex de la diversitat de la societat valenciana

Els representants del PSPV, Compromís i Podem asseguren sentir-se identificats amb les paraules del president de la Generalitat
9 octubre 2019 17:26h
Els representant dels partits del Botànic han valorat el discurs del president. / DLV

VALÈNCIA (EP). El PSPV, Compromís i Podem han destacat el discurs pronunciat aquest dimecres pel president de la Generalitat, Ximo Puig, amb motiu del 9 d'Octubre "amb els peus en la terra" i basat en una societat diversa, que "respecta la diversitat".

Així s'han pronunciat en declaracions als mitjans de comunicació el portaveu del PSPV, Manolo Mata; el de Compromís, Fran Ferri, i el secretari d'Anàlisi Política de Podem, Ferran Martínez, a les portes del Palau de la Generalitat, preguntats per la seua opinió sobre el discurs del president.

Sobre aquest tema, Mata considera que Puig ha fet un discurs "amb els peus en la terra" perquè "ha explicat el valor d'aquest poble". "Som el reflex del que ha volgut el poble valencià, que ha demanat que es canvie una dinàmica, que ens oblidem d'una època nefasta que hem passat i estem en un procés de reconstrucció econòmica pensant en la gent i en les dificultats que venen", ha dit.

Mata ha recordat que la "priorització" és "sempre" la batalla pel finançament "i si alguna força aprofita per a criticar el contingent basc, doncs que ens ho posen ací també. Al final Espanya haurà de resoldre com finança l'estat de benestar", ha suggerit.

Sobre aquest tema, ha recordat que "l'Espanya del benestar s'assente en tres pilars: la sanitat, l'educació i el benestar social" i ha assegurat que a Espanya es necessita que hi haja "territoris diversos i igualtat de les persones".

Així mateix, ha destacat que cada any la consolidació del 9 d'Octubre és "més evident", és "més festiu" i hi ha "menys conflicte". "És un acte de compromís dels valencians", ha postil·lat.

Per part seua, Ferri ha subratllat que Puig ha fet un discurs amb el qual s'ha sentit identificat perquè s'ha basat "en una societat diversa, que respecta la diversitat". "Els valencians hauríem d'aprofitar per a reflexionar sobre quina societat volem ser en aquest segle i de cara al futur en un moment de lluita contra el canvi climàtic", ha asseverat, al mateix temps que ha reclamat plantejar-se quin model de mobilitat i d'infraestructures volen els valencians.

D'altra banda, Martínez també ha valorat el discurs de Puig: "Ha fet un bon discurs basat en valors de convivència i diàleg, apel·lant a la igualtat entre dones i homes, a la immigració, als refugiats i al canvi climàtic".

Al seu entendre, si s'haguera de posar un "però, seria que la seua formació haguera fet major incís en l'agenda social, en tots els problemes de precarietat, pobresa i desigualtat que encara pateixen milers de valencians", ha lamentat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next