Els partits criden a mobilitzar-se per a un 10N en el qual hi ha "molt en joc"

Sant Marcel·lí, Benimaclet, el carrer Borrull, l'Ateneu de València i la plaça de Cánovas són els llocs triats per als actes que donen el tret d'eixida a una campanya exprés
31 octubre 2019 19:01h
La campanya electoral comença aquesta nit amb parlaments, sopars i enganxades de cartells en diferents punts de la ciutat de València. / DORIEO 

VALÈNCIA (EFE). Els principals partits que es presenten al País Valencià fan una crida a la mobilització de l'electorat el 10N perquè participe en uns comicis en els quals coincideixen que hi ha "molt en joc" i que són "fonamentals".

Els socialistes, al barri de Sant Marcel·lí

Els socialistes, que obrin campanya aquesta nit al barri de Sant Marcel·lí amb el ministre José Luis Ábalos i el president de la Generalitat, Ximo Puig, demanen que l'electorat progressista es mobilitze per a anar a votar i done suport al PSOE, "perquè ha demostrat que és el partit que fa realitat les necessitats valencianes".

"Votar el PSOE és votar el partit que pot desbloquejar la situació política, que té un discurs valencianista i que fa realitat les necessitats valencianes", assenyala a EFE el coordinador de la campanya del PSPV-PSOE, José Muñoz, qui recorda que aquest dissabte Pedro Sánchez estarà a Mislata.

El 10 de novembre "ens juguem molt i utilitzarem tots els mecanismes que tenim perquè la ciutadania vaja a votar, perquè són unes eleccions fonamentals" per a Espanya i per a la Comunitat Valenciana", assegura Muñoz.

Unides Podem obri campanya 'a casa'

Unides Podem obrirà campanya a la seu d'Esquerra Unida, al Carrer Borrull. El cap de llista, Héctor Illueca, apel·larà a desenvolupar els drets socials que la Constitució reconeix i criticarà "l'espectacle" d'aquests mesos, en els quals Pedro Sánchez "ha obeït el dictat del poder", que ha "vetat" la presència d'UP en el govern espanyol "per a impedir que es derogaren les reformes laborals" del PP i PSOE.

Més Compromís tria la plaça de Benimaclet

El cap de llista de Més Compromís, Joan Baldoví, obrirà la campanya a la plaça de Benimaclet, on reivindicarà que la seua coalició és "un bon exemple" de cerca d'acord i que han vingut "per a sumar, per a ser part de la solució i per a acordar, que és el que esperen totes les persones de bé".

El PPCV, a l'Ateneu de València

La cap de llista del PP al Congrés per València, Belén Hoyo, obri la campanya amb un acte a l'Ateneu de València al costat de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i alerta que el 10 de novembre està "en joc" el futur territorial, econòmic i social de l'estat espanyol i reivindica que la majoria de valencians se senten "plenament valencians i al mateix temps molt espanyols".

"Som l'antídot contra la paràlisi que genera l'esquerra, i el PP no deixarà que Espanya seguisca sense govern, com sí que ho ha permés Pedro Sánchez tot aquest temps", assenyala a EFE Hoyo, qui defensa que el seu partit té "el millor programa per a afrontar les amenaces i els reptes" d'Espanya però que per a aplicar-lo necessiten "la unió del vot de centre dreta entorn del PP".

Ciutadans escull Cánovas

La número 1 de Ciutadans al Congrés per València, María Muñoz, que donarà inici a la campanya a la Gran Via Marqués del Túria amb la plaça de Cánovas, assegura que aquesta és la "més important, perquè està en risc no sols l'estabilitat econòmica d'Espanya, sinó el nostre futur com a nació", de manera que el 10N "ens juguem el futur del nostre país".

"Cal posar Espanya en marxa i per a això necessitem una majoria suficient", afirma Muñoz, qui destaca que l'objectiu de Ciutadans és "omplir València de vots taronja" i tirar Pedro Sánchez del govern. Així mateix, alerta que si els moderats es queden a casa, "guanyen els radicals i els nacionalistes".

Un club de tenis, el lloc de Vox

Vox començarà la campanya en un club de tenis i el seu candidat Ignacio Gil Lázaro defensarà que són "l'única alternativa" per al canvi "democràtic, patriòtic i social que Espanya necessita" en aquest moment "transcendental" en el qual "està en risc la unitat nacional i la convivència".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next