Pascual estudiarà les reivindicacions dels investigadors sobre la temporalitat dels contractes

La consellera d'Innovació i Universitats ha destacat que un dels objectius del seu departament és elaborar el 'Mapa de la Ciència'
11 agost 2019 16:24h
Pascual obri la porta al fet que les beques de la Generalitat duren quatre anys, igual que les del Ministeri. / IMATGE D'ARXIU GVA

VALÈNCIA. La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha expressat la seua "obertura total" a escoltar les reivindicacions dels investigadors  i ha apuntat que cal estudiar-les per a veure si s'han de "replantejar" les condicions de durada d'alguns programes científics.

Així ho ha manifestat la nova titular del departament d'Innovació, en una entrevista concedida a Europa Press, preguntada per les queixes de diversos col·lectius d'investigadors sobre la seua situació de precarietat laboral.

Sobre aquest tema, Pascual ha comentat que "caldrà estudiar cas per cas perquè les reivindicacions de cadascú són en funció del seu tipus de contracte o beca". En tot cas, ha apuntat l'actitud d'"obertura total" a "escoltar totes la reivindicacions per a intentar encaixar-les de manera que isquen beneficiats".

Ha al·ludit al cas de les beques que duren tres anys enfront d'algunes convocatòries estatals que estan vigents durant quatre. Pascual ha destacat que no es pot actuar "de forma retroactiva" però que si el Ministeri està traient beques de quatre anys, "la Generalitat també ha de fer-ho".

"Cal avaluar si la temporalitat està correctament dissenyada dins de la convocatòria i si cal canviar condicions, caldrà fer-ho", ha reblat Pascual.

D'altra banda, ha confirmat que continuarà el Programa per al Suport a Persones Investigadores amb Talent-Pla GenT –posat en marxa la legislatura passada– per a retindre investigadors i propiciar el retorn al País Valencià d'alguns dels que van marxar.

Vinculat a això, ha prosseguit, ha recordat que un dels objectius de la seua Conselleria –plasmat en el seminari de govern de Montanejos– és realitzar, en el termini de sis mesos, un Mapa de la Ciència. Aquest 'mapa' servirà per a obtindre una panoràmica dels recursos de què disposa la Generalitat –humans o d'un altre tipus– i també on situar als investigadors que tornen perquè puguen seguir amb el seu treball.

next