Paterna tindrà una ruta per a descobrir les coves que apareixen en l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar

La visita permetrà conéixer unes edificacions catalogades com a Bé d'Interés Cultural així com detalls del rodatge de 'Dolor y gloria'
1 abril 2019 19:52h
L'actriu Penélope Cruz i l'actor Raúl Arévalo, durant el rodatge de l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar a Paterna. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha anunciat la creació d'una nova ruta que permetrà descobrir les coves situades en el municipi, catalogades com a Bé d'Interés Cultural i en les quals se situa part de les escenes de l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar, titulada Dolor y gloria.

La 'Ruta de les coves de Dolor y gloria' permetrà descobrir eixes edificacions de Paterna, característiques del patrimoni històric de la ciutat, a més de conéixer detalls del rodatge i de com vivien molts habitants del municipi a principis del segle XIX, segons un comunicat de l'Ajuntament.

L'alcalde ha recordat també el projecte que està duent a terme l'Ajuntament, amb una inversió estimada de dos milions d'euros, de redisseny, regeneració i condicionament de l'entorn protegit de les coves i la torre, que ocupa 10.000 metres quadrats i on encara habiten alguns paterners.

El dissabte 13 d'abril s'inaugurarà la primera visita guiada de les coves, unes construccions que Sagredo ha recordat que procedeixen d'una "època bastant humil", encara que ara "dir que eres cover o covera és tot un orgull i fins conté cert pedigrí".

next