Paterna autoritza les tasques d'exhumació i identificació de les restes de la fossa 100 del cementeri 

Els treballs podrien recuperar els cossos d'un mínim de 28 víctimes procedents de Gandia, Oliva, Piles, Xàtiva, Xeraco i Xeresa
29 octubre 2019 17:24h
Detall de les restes trobades en una de les fosses comunes de Paterna. / KAI FÖRSTERLING

VALÈNCIA (EFE/EP). L'Ajuntament de Paterna ha autoritzat l'ocupació temporal dels terrenys públics de la fossa 100 del cementeri municipal per a iniciar els treballs d'excavació, i d'exhumació i identificació de les restes de les víctimes del franquisme que es troben ací enterrades. Els treballs es duran a terme durant el mes de novembre.

El tinent d'alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació i president del Consell de Recuperació de la Memòria Democràtica, Julio Fernández, ha explicat aquest dimarts que, segons els estudis d'investigació, "la fossa 100 podria contindre restes de, com a mínim, 28 víctimes procedents de Gandia, Oliva, Piles, Xàtiva, Xeraco i Xeresa".

Amb l'autorització d'aquests treballs, que han sigut sol·licitats per l'Associació de familiars de víctimes del franquisme de la fossa 100 de Paterna, són onze les fosses que l'equip de govern ha autoritzat obrir en el cementeri, on s'han recuperat més de 470 restes de víctimes del franquisme de les fosses 113, 81, 82, 91, 92, 128, 94, 22, 112, 115 i 127.

Alguns d'ells han sigut entregats als familiars que ho han sol·licitat; altres es troben en el laboratori en estudi d'ADN, i uns altres han sigut ja sepultats dignament en columbaris individualitzats.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next