Pedro Rodríguez deixa la presidència de la Federació de Societats Musicals per a fer el salt a la política

El màxim responsable de la FSMCV ocuparà, a partir de l'11 de maig, un escó de la bancada socialista al Senat
3 maig 2019 20:30h
L'assemblea haurà de ratificar els nous nomenaments dels membres de la junta directiva. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Era un pas de sentit comú, però només restava saber la data de l'anunci. Des del moment en què el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Pedro Rodríguez, va dir que sí a la proposta del cap del Consell, Ximo Puig, de formar part de la candidatura socialista per a les darreres eleccions estatals, el màxim responsable de les bandes de música havia d'abandonar la presidència, ja que, després dels resultats electorals PSOE, Rodríguez rebia el passaport per a fer el salt a la vida política al Senat.

Dissabte que ve, 11 de maig, la FSMCV celebrarà la seua primera Assemblea General del 2019. Aquesta, que es realitzarà a Pego (la Marina Alta), té l'objectiu de realitzar balanç de la gestió i els pressupostos del 2018. 

En el transcurs d'aquesta, Pedro Rodríguez anunciarà que deixa la presidència de la federació després de la seua incorporació a l'àmbit polític, on exercirà com a senador independent al grup del PSOE.

Seguint els procediments establits als estatuts de l'entitat, en aquesta assemblea es ratificaran els nous nomenaments de membres de la Junta Directiva, entre els quals s'establirà la presidència de la Federació.

A més, uns altres dels temes que s'abordaran són l'aprovació de l'ingrés en la Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol (SEM-EE) i en la Unió d'Escoles de Música i Dansa (UEMyD). Està previst que en l'Assemblea participen directius de les més de 550 Societats Musicals, segons ha informat la federació en un comunicat.

De la FSMCV a la política

El cas de Pedro Rodríguez no és l'únic que s'ha donat en la presidència de la FSMCV, on el màxim responsable de l'ens federatiu fa el salt a la política. 

Josep Almeria va presidir la federació durant 12 anys –del 2002 al 2014– i va tancar la seua etapa al capdavant de l'ens el 2014 quan va decidir no presentar-se a la reelecció. Almeria va passar a formar part Podem, partit amb el qual va aconseguir l'acta de diputat en aquesta legislatura. Això no obstant, unes setmanes abans de les eleccions autonòmiques del 28 d'abril, el diputat a les Corts va anunciar que abandonava el formació morada pel viratge ideològic del partit.

El camí cap a la política el va marcar, d'alguna manera, Vicent Escrig Peris. Quan el polític socialista va arribar a la presidència de la FSMCV el 1998 feia més d'una dècada que era regidor a l'Ajuntament de Llíria (el Camp de Túria). Escrig va estar al capdavant de la federació una legislatura –del 1998 fins al 2002– i, un any després de deixar el càrrec, el 2003, va ser triat diputat a les Corts pel PSPV.

next