Pedro Sánchez no se sotmetrà a la investidura si no té els suports prèviament garantits

Felip VI farà una última ronda de consultes dilluns i dimarts de la setmana vinent
12 setembre 2019 14:37h
Calvo apuntala el missatge que Sánchez va llançar dimecres al Congrés, on va emplaçar Podem a fer possible un govern progressista monocolor del PSOE i també va reclamar a PP i Ciutadans que s'abstinguen per a facilitar que l'Estat dispose d'un executiu que no estiga en funcions. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS

MADRID. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no se sotmetrà a un debat d'investidura si no té prèviament els suports garantits. Així ho ha apuntat aquest dijous la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Carmen Calvo, que ha afirmat que fer-ho suposaria portar la ciutadania espanyola a "una situació frustrant". "Si no té els suports previs, no acceptarà l'encàrrec", ha dit Calvo, "perquè creiem que aquesta responsabilitat no ens correspon exclusivament a nosaltres sinó que és de tots, dels 350 escons".

Calvo apuntala d'aquesta manera el missatge que Sánchez va llançar dimecres al Congrés, on va emplaçar Podem a fer possible un govern progressista monocolor del PSOE i també va reclamar a PP i Ciutadans que s'abstinguen per a facilitar que l'Estat dispose d'un executiu que no estiga en funcions.

Tot plegat, a l'espera de la telefonada que el líder de Podem, Pablo Iglesias, preveu fer en les pròximes hores a Sánchez per a provar de desbloquejar la situació

El rei Felip VI ja ha informat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que farà una última ronda de consultes dilluns i dimarts de la setmana vinent.

D'aquesta ronda pot eixir l'encàrrec a Sánchez perquè se sotmeta a la investidura o bé la constatació que no hi ha possibilitat que el Congrés avale un president i, per tant, la convocatòria d'eleccions. Si el 23 de setembre no s'ha aconseguit dur a terme la investidura, es convocaran automàticament els comicis per al 10 de novembre.

next