Sánchez promet un nou model de finançament "que beneficie la Comunitat" però evita posar-li data

El candidat socialista demana el vot per al PSOE com a garantia de poder conformar un govern estable que aborde la reforma del finançament
7 novembre 2019 20:52h
Sánchez ha participat en un míting amb més de 1.200 persones a Castelló. / CARME RIPOLLÉS / Europa Press

CASTELLÓ DE LA PLANA (EP). El candidat socialista a la reelecció, Pedro Sánchez, ha promés aquest dijous un nou sistema de finançament autonòmic "que beneficiarà la Comunitat Valenciana" sempre que aconseguisca formar govern després de les eleccions del 10 de novembre. Això sí, Sánchez ha evitat posar data per a l'entrada en vigor del model que pose fi al sistema actual, caducat des del 2014.

En un míting davant 1.200 càrrecs, militants i simpatitzants a l'Espai La Pèrgola de Castelló de la Plana, el també president del govern en funcions ha avisat que per a poder abordar la revisió del sistema de finançament es precisa la formació d'un executiu que compte amb estabilitat parlamentària per a poder aprovar-lo.

En el penúltim dia de la campanya, Sánchez ha demanat el vot per al PSOE perquè és l'únic que servirà per a "frenar el franquisme" que representa Vox –en ascens segons totes les enquestes– i que permetrà formar govern i "fer avançar el país".

El líder socialista ha cridat a la mobilització per a fer front a una ultradreta que anhela "una Espanya en blanc i negre", la de fa 44 anys, i a la qual PP i Ciutadans no combaten malgrat que els està devorant electoralment.

El cap de l'executiu espanyol ha destacat l'acció de govern en aquests 15 mesos, en els quals s'ha "apujat el Salari Mínim Interprofessional, s'han revertit les retallades educatives, s'ha recuperat la universalitat de la sanitat pública, s'ha recuperat la cotització de les cuidadores no professionals de dependents i s'han exhumat les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos".

"I en la pròxima legislatura acabarem amb la Fundació Francisco Franco i amb qualsevol vestigi del franquisme al nostre país", ha proclamat, tot desencadenant els aplaudiments del públic que l'escoltava.

Als "estupends" que menyspreen les polítiques de memòria històrica perquè diuen que estan més preocupats per les pensions o l'educació, Sánchez els ha dit que les dues coses no són incompatibles, com demostra el projecte del PSOE, que para atenció tant a uns elements com als altres.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next