'Pedro Sánchez tiene un plan': les sis propostes del candidat socialista per a "desbloquejar Espanya"

Algunes propostes incloses en el document del PSOE són l'inici de les converses amb la resta de les formacions dos dies després del 10N; un acord programàtic de les forces progressistes, i grans pactes d'Estat "en temes clau" amb tots els partits
13 octubre 2019 11:15h
Imatge de l'acte de precampanya celebrat a València el passat 2 d'octubre. / ENRIQUE PALOMARES, EP

VALÈNCIA. Tal com va avançar aquest dimecres en una entrevista a Telecinco, el candidat socialista, Pedro Sánchez, ha presentat aquest diumenge un pla per a "véncer el bloqueig i avançar". En un vídeo compartit en Twitter pel PSOE –de vora 50 segons de durada i acompanyat d'una música que li dona un caire èpic– es van detallant les sis propostes d'aquest 'pla antibloqueig'.

"No hay tiempo que perder. Los españoles y las españolas merecen un gobierno que funcione y que solucione realmente sus problemas. Pedro Sánchez tiene un plan para desbloquear España." Així comença el vídeo i, tot seguit, les seues propostes: inici de les converses amb tots a les 48 hores de les eleccions; proposta d'acord programàtic amb les forces progressistes; proposta de grans pactes d'Estat en temes clau amb totes les forces; investidura en la segona meitat del desembre perquè hi haja govern abans del 2020; nou projecte de llei de pressupostos socials en el primer trimestre del 2020, i bateria de mesures socials i mediambientals per al primer any de govern.

"Perquè els reptes que afrontem no poden esperar, ajuda'ns a fer-los realitat d'una vegada per totes", conclouen els rètols, per a deixar pas després al lema del PSOE per al 10N: 'Ahora, Gobierno. Ahora, España'. Així doncs, Sánchez torna a culpar la resta d'haver bloquejat el seu govern. O, com es lamentava al setembre: "Nosaltres ho hem intentat tot i ens ho han posat impossible". De nou, però, aquest 'pla antibloqueig' no sembla que admeta massa modificacions o concessions; més aviat són unes propostes pensades per a una hipotètica victòria socialista i que la resta de formacions hauria d'acceptar –o no– per a investir Sánchez president.

Aquest vídeo penjat en les xarxes resumeix de manera gràfica un document de cinc pàgines presentat aquest diumenge per Sánchez just abans d'intervindre en un míting a Alcorcón. "L'objectiu és formar al desembre un govern progressista, unit i coherent en els grans temes nacionals i que no depenga del vot dels independentistes", s'assegura en el document. 

"El principal problema polític que té Espanya es diu bloqueig. No hi ha més temps a perdre. Atur, dependència, violència de gènere, igualtat... tots aquests desafiaments no els resoldrem si no hi ha govern i torna a triomfar el bloqueig", ha avisat Sánchez davant la militància madrilenya. "Per tant, és molt important que el 10N concentrem el vot en l'única opció política que pot garantir que hi haja un govern viable, que és el Partit Socialista", ha insistit el també president del govern en funcions. 

Davant un PSOE que "anteposa les necessitats del país a les del partit", Sánchez ha disparat contra "els clàssics". "Un Pablo Iglesias obsessionat per la gran coalició del PSOE amb el PP; passant per un Albert Rivera que va aconseguir apuntalar el PP de la corrupció i pactar amb la ultradreta, i un Pablo Casado que no fa campanya perquè com més gent vaja a votar el 10N, pitjor li anirà", ha enumerat amb ironia el president espanyol en funcions.

 "Hem de demanar la confiança a tots els espanyols; més vots pel PSOE significa menys possibilitats per a aquells que volen bloquejar els avanços en justícia social, neteja i convivència", ha conclòs Sánchez.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next