Per què Tavernes Blanques està en el 'top' 10 de municipis amb major facturació empresarial?

La instal·lació de grans empreses en localitats menudes dispara la seua facturació
3 setembre 2019 18:28h
Mercadona impulsa Tavernes Blanques al 'top' 10 de municipis amb major facturació empresarial. / MERCADONA

VALÈNCIA. La presència de grans empreses en municipis menuts dispara la facturació empresarial de les localitats fins a situar-les en la part alta del rànquing estatal. És el cas de Tavernes Blanques, a l'Horta Nord, on Mercadona compta amb importants instal·lacions. Gràcies a això, Tavernes Blanques es troba en el top 10 de municipis espanyols en facturació empresarial.

Així, la localitat de l'Horta Nord se suma a altres municipis com Arteixo, a Galícia, o Martorell, a Catalunya, on la presència d'Inditex i Seat, respectivament, situa aquests municipis en el top 20 d'Espanya.

Així, Arteixo se situa en cinquena posició, amb 24.100 milions d'euros; Tavernes Blanques, en octava amb 21.200 milions d'euros, i Martorell, en dissetena, amb 10.500 milions d'euros, segons l'Estudi sobre Distribució de la facturació de les societats per municipi el 2017 realitzat per Informa D&B.

El rànquing està encapçalat per Madrid. La facturació de les empreses de la capital va aconseguir els 489.352 milions d'euros el 2017, xifra cinc vegades superior a la de Barcelona, que és la següent en la llista, amb 87.800 milions d'euros.

Destaca que Alcobendas, municipi de la comunitat madrilenya, que comptant amb tan sols 3.148 empreses situades en aquest, és el tercer que més acumula, 66.000 milions d'euros, superant ciutats tan importants com Bilbao, amb unes vendes de 38.800 milions d'euros; Sevilla, 18.600 milions d'euros, i multiplicant per quatre les de València, 16.200 milions d'euros.

La ciutat on les empreses van obtindre la menor facturació va ser Las Palmas de Gran Canaria, amb 4.255 milions d'euros.

La directora d'Estudis d'Informa, Nathalie Gianese, ha explicat que, malgrat la superioritat en facturació, la diferència per nombre de societats registrades a Madrid és inferior a la de les seues vendes, ja que la capital compta amb 64.101 empreses i Barcelona amb la meitat, 32.790.

Dels 20 municipis analitzats, sis es localitzen a Madrid, concentrant així la capital quasi el 90% dels ingressos. Les demarcacions de Barcelona, València i Biscaia són les següents que més acumulen.

next