Pere Fuset descarta dimitir: "Em centraré en la defensa i a estar al peu del canó en les obligacions com a regidor"

El regidor reitera el seu "respecte a la justícia" i es mostra "convençut" de la seua innocència 
22 octubre 2019 18:10h
Pere Fuset ha manifestat el seu "respecte a la justícia" i la seua "confiança en ella"

VALÈNCIA. El regidor de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha indicat aquest dimarts, després que divendres passat es coneguera el seu processament, que se centrarà personalment en la seua defensa i, políticament, a "estar al peu del canó" per a "complir les obligacions" com a regidor. Preguntat per la possibilitat que es plantege la seua dimissió, ha respost: "En aquest moment, personalment em centraré en la meua defensa i, políticament, a estar al peu del canó amb les meues obligacions com a regidor". "No contemple un altre escenari", ha assegurat en declaracions a Europa Press. 

El regidor ha sigut processat per l'accident en el qual va morir el 2017 un treballador durant el muntatge de graderies per als concerts de Vivers. Pere Fuset ha manifestat el seu "respecte a la justícia" i la seua "confiança en ella". Així mateix, ha destacat la seua voluntat de ser "prudent" i "disciplinat", i d'evitar entrar en un "debat mediàtic". 

El també portaveu del grup municipal de Compromís al consistori ha expressat la seua intenció de declarar on ha de fer-ho. "Vull respectar el procés judicial. Entenc l'interés informatiu. Egoistament m'agradaria poder explicar moltes coses però tinc màxim respecte a la justícia, en la qual confie. Vull declarar on ho he de fer. He de ser prudent i disciplinat", ha afirmat. 

Així, ha comentat que "mai" eludeix preguntes però ha ressaltat que en aquest cas les respondrà "on deu" i ha insistit en el seu "respecte a la justícia" i en la "confiança en ella". Pere Fuset ha reiterat també la "solidaritat" amb la família del mort i ha indicat que comprén les accions que haja pogut i puga emprendre. "Vull reiterar, crec que és imprescindible fer-ho en parlar d'una víctima, la solidaritat amb la família. Comprenc les accions i així li ho vaig traslladar el 2017 després de rebre la notícia", ha explicat Fuset. 

Fuset agraeix el suport de l'alcalde

D'altra banda, el regidor ha agraït el "suport explícit" que ha rebut per part de l'alcalde de València, Joan Ribó, així com de companys del seu grup municipal i de la resta del govern local, conformat per Compromís i el PSPV. 

L'edil ha comentat referent a això que "l'empatia" que ha constatat després de conéixer-se el seu processament "va més enllà de les fronteres polítiques". En aquesta línia, ha apuntat que també ha rebut mostres de suport de "gent amb discrepància política òbvia" amb ell i d'altres persones procedents del món festiu que li han mostrat empatia i "solidaritat". Després d'això, s'ha mostrat "convençut" de la seua "innocència" i ha dit que així ho estima també la seua defensa.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next