L'assemblea de Compromís per València avala la incorporació de l'exregidor Jordi Peris a les llistes

L'exregidor de València en Comú ocuparà el lloc 12é o 13é de la llista després de ser ratificat per l'assemblea de la coalició valencianista
12 febrer 2019 11:20h
La comissió executiva de Compromís per València ha decidit per unanimitat la seua incorporació. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'Assemblea de Compromís per València va aprovar aquest dilluns, 11 de febrer, la proposta perquè Jordi Peris Blanes s'incorpore com a independent en la llista electoral municipal de la coalició a la ciutat de València. Aquest era el pas que quedava pendent per a fer efectiva la incorporació de l'exregidor de València en Comú al projecte de Compromís després que l'executiva local de la coalició decidira el passat 6 de febrer elevar a l'assemblea la proposta que Peris s'incorpore a la llista electoral.

Peris va voler destacar "la il·lusió de poder participar en un projecte obert, com és el de Compromís per València, que aposta per la sostenibilitat i la transformació social. Que treballa per dur a terme, dia a dia, polítiques de progrés al servei de tots els valencians i valencianes. Vinc en la condició d'independent però amb una plena coincidència en valors i formes de treballar, que ja es van visibilitzar durant dos anys en l'Ajuntament de València. Compromís té un projecte sòlid i un equip preparat. És per a mi un orgull sumar-me a ell".

"La meua motivació és sumar-me al projecte de Compromís en un moment en què fa falta sumar en política davant la incertesa per l'emergència de l'extrema dreta. Les forces d'esquerra i progressistes han de sumar i eixir per a donar continuïtat al projecte del govern de la Nau, les seues polítiques i iniciatives", va dir Peris dies enrere. 

Així mateix, Peris va relatar que feia "un temps" que estava parlant amb Compromís, amb qui té "gran sintonia en l'àmbit polític i amb l'equip de treball". "Ha sorgit aquesta possibilitat i ho veig com una forma de sumar-me a un projecte que crec que és sòlid i de canvi per a la ciutat de València, i de fer-ho sumant-me a la llista i a un equip de Compromís, solvent, cohesionat i que ha demostrat la seua forma de gestió", va defensar Peris, qui s'ha mostrat agraït que la proposta tirara endavant per unanimitat. 

Compromís busca aliances externes

Compromís vol continuar liderant aquest canvi, "imparable, des d'una posició de progrés, valencianista i que aposta per la sostenibilitat". "Un equip d'homes i dones que continue il·lusionant i en el qual tindran cabuda totes aquelles persones que puguen aportar valors, bagatge i impuls, com és el cas de Jordi Peris Blanes", han afegit des del partit. 

Al mateix temps, des de la coalició valencianista han explicat que Jordi Peris se situaria en el 12é lloc de la llista, o 13é si calguera equilibrar les posicions anterior i posterior entre homes i dones. En la seua etapa com a regidor de l'Ajuntament de València, Peris va assumir les delegacions d'Innovació i Gestió del Coneixement; Participació Ciutadana i Acció Veïnal; Energies Renovables i Canvi Climàtic, i també va ser president de la Junta Municipal d'Exposició. 

Jordi Peris és professor titular en el Departament de Projectes de la Universitat Politècnica de València, es va doctorar en Enginyeria de Telecomunicacions i té estudis en Ciència Política. La seua tasca docent i investigadora s'ha centrat en processos de desenvolupament humà i sostenible, així com en les transicions urbanes a la sostenibilitat. A més, el seu esperit social i activista l'ha portat a treballar amb diverses ONG.

next