Les pernoctacions hoteleres creixen un 41% en el primer trimestre de l'any a València

L'Ajuntament celebra l'increment de rutes aèries des de l'aeroport de Manises cap a destins internacionals
14 juny 2019 13:30h

VALÈNCIA. Durant els quatre primers mesos de l'any, el turisme ha mantingut a la ciutat de València la tendència de creixement que experimenta en els últims anys. Segons les dades publicades per l'INE, millora les xifres de pernoctacions i viatgers i evolucionen positivament, a més, els indicadors de rendibilitat turística: la rendibilitat, l'ocupació hotelera i el preu mitjà. "Així mateix, la ciutat projecta una imatge més singular i més autèntica gràcies a la segmentació de la promoció i a un relat basat en programes de producte", assegura l'Ajuntament en un comunicat.

Sandra Gómez, primera tinent d'alcalde en funcions de l'Ajuntament de València, ha destacat que estan "treballant per a posicionar la ciutat com una destinació europea cosmopolita i sostenible, la qual cosa està permetent millorar la qualitat, la competitivitat i la rendibilitat del turisme a la ciutat". Així mateix, ha afegit que "les companyies aèries continuen confiant en València com a destinació, tant en temporada d'estiu com en els mesos d'hivern, i aquesta dinàmica ens fa preveure que continue la bona evolució del sector turístic".

Així, de gener a abril creixen les pernoctacions un 4,1%, fins a aconseguir les 1.514.643. Del total de pernoctacions, el 37% corresponen al mercat estatal i el 63%, a l'internacional. Creixen els principals mercats de la ciutat de València: Itàlia (12,1%), Holanda (5,5%), el Regne Unit (5,2%), Alemanya (9,7%) i França (8,2%).

Pel que respecta a mercats transoceànics, el consistori destaca els creixements del Brasil (32%), els EUA (20%), Corea (33,7%) i el Japó (16,7%). Així, les pernoctacions de turistes americans suposen ja un 10% del total del mercat internacional.

Quant als viatgers, creixen un 3,3%, fins als 653.673. L'Ajuntament destaca l'evolució dels viatgers internacionals, que creixen un 9,8%. D'altra banda, fins al mes de maig –últimes dades publicades per Aena–, el trànsit de passatgers de l'Aeroport de València creix a un ritme del 12,3%, mentre que la mitjana d'aeroports espanyols experimenta un creixement del 5,6%.

Connectivitat

L'increment de places per part de les companyies aèries fa preveure una bona temporada d'estiu, impulsat pel visitant internacional, asseguren. De fet, per a la temporada d'estiu hi ha programes de 6,5 milions de places. 

Pel que respecta a seients oferits, Itàlia creix un 10,4%; el Regne Unit, un 23,9%; França, un 16,6%, i Alemanya, un 4,1%. Amb les 14 noves connexions de l'estiu, l'aeroport registra un total de 114 rutes directes.

Les 14 noves rutes de la temporada d'estiu són Càller, Bordeus, Fes, Tànger i Nantes amb Ryanair; Viena amb Laudamotion; Atenes amb Aegean Airlines; Lió amb Volotea; Heathrow amb British Airways; Catània, Gran Canària, Lisboa, Fuerteventura i Lanzarote amb Vueling.

La bona projecció de la destinació i les bones dades de la ciutat afavoreixen que les companyies aèries mantinguen les seues connexions d'estiu en temporada d'hivern. Així, ja està confirmat que es mantenen a l'hivern les rutes de Nantes, Catània, Gran Canària, Lisboa, Fuerteventura, Lanzarote i Heathrow. Pel que respecta a noves rutes confirmades, a l'hivern operarà Ryanair a Kíev i Lisboa, i Air Brussels a Brussel·les. La nova connexió a Brussel·les suposa, a més, connectar l'Aeroport de València a un nou centre de connexió.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next