El pesquer Nuestra Madre de Loreto, premiat pel rescat d'una pastera al Mediterrani

El guardó el va atorgar una associació dependent de la Universitat Miguel Hernández
31 maig 2019 11:30h
El pesquer va rescatar els integrants d'una pastera el 22 de novembre del 2018. / EFE

ALACANT. El pesquer Nuestra Madre de Loreto, amb base al Port de Santa Pola (el Baix Vinalopó), ha sigut condecorat amb el premi Global UMH: Derribando Muros pel rescat d'onze immigrants que fugien d'una llanxa militar líbia.

Els fets van succeir el passat 22 de novembre, quan el pesquer pescava enfront de la costa de Líbia per al Nadal. Una pastera en què viatjaven els immigrants va demanar empara en veure's "assetjada" per un patruller libi que els va perseguir i va aconseguir emportar-se diversos dels seus ocupants. La resta va saltar a l'aigua i va pujar al pesquer.

A partir d'eixe moment, la tripulació va ajudar els nàufrags i va sol·licitar permís per a desembarcar-los en un port segur davant l'escassetat d'aigua i aliments. Finalment, el 2 de desembre del 2018, va aconseguir atracar a Malta, on es va atendre els rescatats: nou adults i dos menors.

Ara, el pesquer ha sigut guardonat amb el premi Global UMH: Derribando Muros, concedit per l'Associació Espanyola per al Diàleg amb les Cultures Hispanes dels Estats Units i l'Àrea d'Estudis Hispanounidenses del Vicerectorat de Relacions Internacionals de la Universitat Miguel Hernández (UMH).

L'acte es va celebrar aquest dijous en el marc del Primer Congrés Internacional per al diàleg amb les cultures hispanes d'Amèrica del Nord (HCNA 2019). 

next