Les peticions de vot per correu augmenten amb la celebració de les eleccions del 28A en un pont festiu

El termini per a sol·licitar el vot per correu es va obrir el 5 de març i acaba el 18 d'abril
12 març 2019 14:39h
En les eleccions autonòmiques del 2011, van ser un total de 56.484 els ciutadans residents al País Valencià que van sol·licitar exercir el seu dret al vot per correu; i 6.015 valencians residents a l'estranger que van optar per aquesta via. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. Les sol·licituds per a votar per correu en les eleccions generals i autonòmiques del 28 d'abril creixen respecte a processos anteriors en coincidir amb un pont festiu, per la qual cosa des de Correus s'adoptaran "les mesures organitzatives necessàries per a salvaguardar tot el procés".

Així ho han indicat a EFE fonts de Correus, que han precisat que en aquests moments s'han posat "ambaixadors postals" en les oficines grans per a anar informant les persones interessades sobre el procés de sol·licitud i per a facilitar els impresos necessaris per a la seua tramitació.

Les mateixes fonts han precisat que, de moment, molta gent només acudeix a les oficines per a demanar els impresos per a tramitar la sol·licitud de vot i recorden que les persones interessades a votar per correu també poden emplenar la seua sol·licitud en la pàgina web de l'INE.

D'aquesta forma, només haurien d'acudir a l'oficina de Correus amb la sol·licitud ja completada perquè es comproven allà les dades amb el DNI de la persona sol·licitant i així poder finalitzar la tramitació de la sol·licitud del vot.

El termini per a sol·licitar el vot per correu es va obrir el passat 5 de març i finalitzarà el 18 d'abril.

Les eleccions del 28 d'abril agafaran moltes persones de pont, ja que el 29 d'abril –dia de Sant Vicent Ferrer– és festiu a València i a molts altres municipis; això, unit a la festivitat de l'1 de maig, permet aprofitar-se d'un pont de cinc dies.

A més, la setmana prèvia a les eleccions no és lectiva al País Valencià, que comença les vacances escolars de Setmana Santa el Dijous Sant i les finalitza el dilluns de Sant Vicent, coincidint amb gran part de la campanya electoral.

Correus donarà a conéixer les dades totals del nombre de sol·licituds de vot per correu per als comicis de l'últim diumenge d'abril una vegada concloga el termini per a optar per aquesta modalitat.

En les eleccions autonòmiques del 2011, van ser un total de 56.484 els ciutadans residents al País Valencià que van sol·licitar exercir el seu dret al vot per correu; i 6.015 valencians residents a l'estranger que van optar per aquesta via.

next