Pilar Lima o Naiara Davó: quina serà la nova síndica de Podem a les Corts?

Unides Podem designa aquest divendres la persona que substituirà Dalmau després que Ferran Martínez haja optat per "fer un pas al costat"
21 juny 2019 12:49h
Des de Podem han decidit ser "coherents" amb el fet que el grup ara estiga configurat per set dones i un home. / EFE ARXIU

VALÈNCIA. La persona que substituirà Rubén Martínez Dalmau com a síndic del grup Unides Podem a les Corts serà Pilar Lima o Naiara Davó, després que el coordinador del grup parlamentari, Ferran Martínez, haja decidit fer "un pas al costat" i no optar a aquesta responsabilitat.

Martínez ha explicat a EFE que, tot i que persones com el secretari general de Podem, Antonio Estañ, o el mateix Martínez Dalmau li havien mostrat el seu suport per a ser el nou síndic, ha preferit ser "coherent" amb la configuració del grup, ara format per set dones i un home.

Aquest "factor decisiu", sobretot en un partit que reivindica la igualtat entre homes i dones i el feminisme, ha dit Martínez, l'ha portat a fer "un pas al costat" perquè altres companyes es presenten al càrrec que Dalmau va deixar vacant aquest dijous per a centrar-se en la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Està previst que durant tota la jornada d'aquest divendres el Consell Ciutadà Valencià de Podem prenga una decisió sobre qui ocuparà el càrrec de portaveu, de manera que eal ple de les Corts del pròxim dimecres –en el qual prendrà possessió de l'escó Naiara Davó per a cobrir l'acta que deixa Dalmau– ja es conega qui és la nova síndica.

Pilar Lima va ser la cap de llista per València d'Unides Podem en les passades eleccions autonòmiques i la legislatura passada va ser la primera persona sorda a ocupar un escó al Senat, mentre que Naiara Davó era la quarta en la llista per Alacant (on Dalmau ocupava el primer lloc) i ha sigut regidora a Alcoi.

next