La piscina de Quart de Poblet obri de nou després de l'explosió de dos productes aquest diumenge

L'únic afectat va ser el treballador que manipulava el recipient on es va produir la reacció química, qui va patir una cremada lleu i ja s'ha reincorporat a la feina
22 juliol 2019 17:19h
Els bombers han pres mostres per a comprovar que els paràmetres eren correctes. / EFE

VALÈNCIA. La piscina d'estiu de Quart de Poblet ha obert aquest dilluns les portes amb total normalitat després de la reacció química produïda per un bidó amb restes d'hipoclorit i clor granulat que va provocar una xicoteta explosió.

Aquest dilluns els bombers han pres mostres per a comprovar que els paràmetres eren correctes i que era segur reobrir el servei. Davant l'alarma generada, el Consistori ha destacat que el succés, causat per un error humà, no va revestir conseqüències greus, ni personals ni materials, afortunadament.

L'incident es va produir al voltant de les 17 hores del diumenge en l'accés a màquines, fora de la zona de banyistes, quan un responsable de l'empresa que gestiona la piscina estava transportant un bidó de 25 litres. En aquest recipient s'havia aplicat clor granulat posat que, a priori, es creia que es trobava buit.

No obstant això, encara quedaven algunes restes d'hipoclorit. El contacte de les dues substàncies va produir la reacció química que va causar que el bidó, una vegada tancat, rebentara per un extrem de la zona superior.

En tractar-se de compostos químics es va avisar la policia, qui també van donar part als bombers per precaució. Seguint el protocol, es va evacuar la instal·lació al voltant de les 18.30 hores, moment en el qual es va procedir a la neteja de la zona afectada. 

L'únic afectat va ser el treballador que manipulava el recipient, qui va patir una cremada lleu a la mà i aquest matí ha pogut reincorporar-se amb normalitat al seu lloc de treball.

next