El Pla del Cabanyal inclourà una via verda que vertebrarà el barri fins La Marina de València

La regidora de Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha explicat que espera poder dur les al·legacions del Pla al ple de setembre o octubre
3 setembre 2019 17:32h
L'enjardinament, que parteix d'una proposta veïnal, tindrà com a referència l'antiga via del trenet. / AJUNTAMENT DE VALÊNCIA IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. El Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PECC) de València comptarà amb una via verda que vertebrarà el barri fins a La Marina. L'enjardinament, que parteix d'una proposta veïnal, tindrà com a referència l'antiga via del trenet. El Pla actualment es troba en la primera fase d'al·legacions després de concloure el període d'exposició d'informació al públic.

Així ho ha anunciat aquest dimarts, la regidora de Planificació i Gestió Urbana, Sandra Gómez. La vicealcaldessa ha remarcat que amb el PECC es permetrà "millorar la qualitat de la vida dels veïns d'una de les zones més emblemàtiques de València". D'aquesta forma, ha insistit a portar l'exposició de les al·legacions al ple de setembre o octubre per a poder tirar el pla endavant al més prompte possible. Segons Gómez, així es podrà disposar "d'unes normes i un pla que garantisca la convivència i la rehabilitació del barri".

"Comença un nou curs polític i un dels objectius que ens hem marcat és aprovar el Pla del Cabanyal-Canyamelar per a donar-li l'impuls definitiu que necessita el barri", ha remarcat, després d'explicar que des d'Urbanisme es treballa en aquesta línia per a abordar les al·legacions que han presentat les entitats i col·lectius veïnals. Ara, la novetat del pla es troba entre aquestes al·legacions: la via verda que connectarà el barri amb la Marina. 

La regidora ha posat de manifest que aquesta mesura "s'emmarca dins de la proposta de dotar el Cabanyal-Canyamelar d'espais de qualitat urbana i mediambiental que permetrà als veïns i veïnes gaudir el barri i passejar". Gómez també ha assegurat que des de la regidoria es podrà de consolidar el model de "ciutat sostenible". 

next