La plaça de la Legió Espanyola, el carrer més car de València

El districte del Pla del Real supera els 4.500 euros per metre quadrat
27 març 2019 12:54h
El Pla del Real  compta també amb el carrer més car. / Engel & Völkers

VALÈNCIA. La plaça de la Legió Espanyola, al districte del Pla del Real, és el carrer més car de València. Així ho asseguren des d'Engel & Völkers, que xifren el preu de venda del metre quadrat en 4.500 euros. A les comarques costaneres del sud, en zones com l'horta d'Alacant, el preu per metre quadrat arriba a màxims de 5.000 euros.

"La demanda internacional continuarà sent un dels puntals de l'activitat immobiliària a la Comunitat Valenciana", subratlla l''Informe de mercat 2018-19', elaborat per Engel & Völkers. "Malgrat el creixement del 16% experimentat en el preu de l'habitatge durant el 2018, el cost dels immobles continua sent atractiu respecte a altres grans capitals", destaca Miguel Ángel Cantos, director del Metropolitan Market Center (MMC) d'Engel & Völkers València.

Aquest significatiu increment, desigual per districtes, ha situat el Pla del Real com el més car de València, amb un preu de 4.823 euros per metre quadrat, segons les dades de les operacions realitzades per la immobiliària a la ciutat. El Pla del Real, que "és una de les zones més prestigioses de València, compta també amb el carrer més car", assenyalen els responsables de l'empresa. Amb un preu mitjà de 3.900 euros per metre quadrat, la plaça de la Legió Espanyola supera el cost de vies com Jacinto Benavente, Cirilo Amorós i Gran Via del Marqués del Túria, on el preu mitjà dels habitatges se situa entorn dels 3.200 euros per metre quadrat, segons les dades de la immobiliària.

Aquestes xifres es poden trobar també en alguns punts dels voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i en la zona de la platja, com ara la Patacona. Segons les dades d'Engel & Völkers València, el barri del Cabanyal-Canyamelar és una de les "zones de moda" per a residir. Allí els preus ronden els 3.500 metres quadrats.

A Ciutat Vella, centre històric, cultural i polític on s'observa ja una consolidació dels preus, destaca el carrer de la Pau, on es poden trobar habitatges amb preus de fins a 3.500 euros per metre quadrat. En la zona de l'Eixample, i com a excepció, Engel & Völkers València ha venut un àtic per quatre milions d'euros, l'operació més elevada que ha realitzat la immobiliària fins al moment a la ciutat.

L'auge de la Costa Blanca

"També a la Costa Blanca, la compra de segona residència per part d'estrangers, que manté per huité any consecutiu una tendència alcista, serà un dels principals motors", assenyala Constanza Maya, directora d'Operacions i Expansión d'Engel & Völkers per als MMC i la xarxa de franquícies a l'estat espanyol, Portugal i Andorra. Amb Alacant, Benidorm i l'Alfàs del Pi entre les localitats més demandades, Maya destaca que les compres per part d'estrangers a la platja de l'Albir i La Nucia suposen el 85% de les operacions realitzades per Engel & Völkers en la zona.

No en va, l'Alfàs del Pi és un dels municipis alacantins més turístics de la Costa Blanca amb una important presència de noruecs i holandesos, així com demandants d'habitatges d'altres nacionalitats, com ara anglesos, francesos, belgues i suïssos. El cost mitjà de l'habitatge encadena des del 2015 increments anuals entorn del 4% que situen a la platja de l'Albir com la zona més exclusiva. Concretament, el Bulevard dels músics i Camí Vell del Far, amb preus que superen els 4.500 euros metres quadrats.

L'horta d'Alacant duplica el preu d'altres zones de la demarcació

El repunt econòmic viscut a la demarcació d'Alacant per les seues bones infraestructures de comunicació i els atractius preus en relació a altres ciutats valencianes l'han situada en una de les opcions preferides per a la inversió immobiliària fins a convertir-se en la primera demarcació en nombre de transaccions per davant de València i Castelló, segons les dades de la immobiliària.

És precisament en l'horta d'Alacant on es troba la zona més exclusiva de la Costa Blanca, "amb prestigiosos carrers, com ara Marrajo, on l'habitatge arriba a preus de 5.000 euros per metre quadrat. Per darrere, també a Alacant, se situen l'avinguda Niça, a la platja Sant Joan, amb un cost de 4.500 euros per metre quadrat i Morros Alts, al Campello, amb preus de 4.150 euros per metre quadrat. Tots ells preus en habitatges molt exclusius dupliquen la mitjana de la resta de les zones.

Benidorm, un important reclam turístic

Benidorm és una de les localitzacions més sol·licitades amb propietats en primera línia de platja. Les zones més cares es concentren a la platja de Ponent, exactament al carrer Vicente Llorca Alós, on els preus superen els 4.000 euros/m2, i als carrers Madrid i Alcoi, totes dues situades a la platja de Llevant.

A Finestrat i a la Vila Joiosa, amb preus més econòmics, destaca la urbanització de Sierra Cortina com una de les ubicacions de moda gràcies a la seua oferta d'obra nova de xalets; la seua proximitat al mar i a la muntanya, i els seus camps de golf. La renovada activitat de l'obra nova atorgarà un dinamisme addicional al mercat immobiliari de totes dues localitzacions.

next