Les Corts reparteixen els seients de l'hemicicle per a la nova legislatura

El nou organigrama inclou els deu escons 'verds' de Vox en les files superiors de la part dreta i deixa diversos llocs 'en blanc' a l'espera del repartiment de conselleries
13 maig 2019 14:02h
Els cinc partits han acordat tant les normes de la sessió constitutiva de dijous com el repartiment d'escons de l'hemicicle, establit de forma provisional pels serveis de les Corts fins a la decisió de la Mesa. / CEDIDA A EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El PSPV, Compromís, Podem, Ciutadans i el PPCV s'han reunit aquest dilluns, a tres dies de la constitució de les Corts. En la reunió, els cinc partits han acordat tant les normes de la sessió constitutiva de dijous com el repartiment d'escons de l'hemicicle, establit de forma provisional pels serveis de les Corts fins a la decisió de la Mesa.

El nou organigrama inclou els deu seients 'verds' de Vox en les files superiors de la part dreta –a dalt de Ciutadans, on fins ara estaven els diputats no adscrits– i mostra un parlament dividit amb les tres forces del Botànic a l'esquerra: 27 del PSPV, 17 de Compromís i huit d'Unides-Podem-Esquerra Unida.

En la zona de l'oposició, Ciutadans guanya buits mentre el PPCV els perd, amb 18 i 19 escons, respectivament. 

Aquest esquema provisional deixa diversos llocs 'en blanc' a l'espera del repartiment de conselleries entre el PSPV, Compromís i Podem.

next