La plantilla de l'Hospital de Dénia se sent "enganyada" perquè no hi haurà reversió aquesta legislatura

La consellera Ana Barceló va reconéixer el passat dijous que el departament no podrà ser de gestió pública abans de les eleccions
25 març 2019 17:05h
El departament de salut de Dénia, el contracte de concessió del qual expira el 2024, està gestionat per una unió temporal d'empreses formada per DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d'aquestes. / IMATGE D'ARXIU

ALACANT. El comité d'empresa de l'Hospital de Dénia assegura que se sent "enganyat" per la Generalitat després de conéixer que la reversió del Departament no es realitzarà abans d'eleccions, un "estrepitós fracàs" que, assegura, "ha jugat amb l'esperança dels treballadors i usuaris".

El passat dijous, 21 de març, la consellera Ana Barceló es va reunir amb els representants de la Junta de Personal del departament de salut de la Marina Alta i va admetre que l'executiu ja no tenia temps per a passar aquest hospital a mans públiques. 

En aquesta trobada, Barceló va assegurar que continuen en marxa les negociacions amb les dues empreses que formen part de la concessionària Marina Salut –DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d'aquestes–. Aquest contracte de concessió expira el 2024. I, si bé la consellera no va descartar totalment la reversió, va reconéixer que és molt difícil arribar a un acord amb la concessionària durant aquest mandat, davant la convocatòria de les eleccions el 28 d'abril.

Fa un mes Barceló confiava que la reversió arribaria abans de les eleccions. En aquell moment, però, els comicis encara estaven prevists per al maig. Així, el 20 de febrer la consellera de Sanitat va assenyalar que estaven "a punt" de tancar un acord amb l'empresa per a poder anticipar el final del contracte i que, després, començaria la fase de negociació per a la gestió directa de l'hospital per part de Sanitat.

"Malestar" i "incertesa" entre els treballadors

En una carta oberta al president de la Generalitat, Ximo Puig, el comité d'empresa manifesta el seu "malestar" per assabentar-se a través dels mitjans de comunicació i de la Junta de Personal que no hi haurà reversió.

"En aquests últims anys la comunicació amb la Conselleria de Sanitat ha sigut quasi nul·la, ja que només s'han posat en contacte amb nosaltres quan hem anunciat mobilitzacions", afirma el comité, que assegura sentir-se "enganyat".

Segons indica, "no s'entén com es pot afirmar que hi ha hagut voluntat per part de la consellera Ana Barceló quan ni tan sols s'ha dignat a rebre'ns després d'haver-ho demanat en diverses ocasions". 

"Igual que no entenem com es pot dir que no hi ha hagut temps, quan s'ha dit en reiterades ocasions des del 2016 i per part del president de la Generalitat que la reversió es faria efectiva en l'actual legislatura", afegeix.

Al seu parer, "no es pot utilitzar com a excusa l'avançament de les eleccions quan estem des de l'inici d'aquesta legislatura amb promeses i reunions en les quals sempre se'ns ha dit que s'estava negociant. Entenem que aquestes negociacions mai es van realitzar o van ser molt poc productives, i que tot ha sigut una cortina de fum".

A més, el comité denuncia que, a causa de la "incertesa" que ha creat la reversió el conveni col·lectiu, segueix paralitzat des del 2014. "Els treballadors i usuaris continuem patint les conseqüències d'aquesta mala gestió, que s'ha vist agreujada en els últims mesos a causa del no cobrament de la carrera professional, complement que perceben les altres concessions administratives", expliquen.

També critiquen la "baixa ràtio" de treballadors en totes les categories professionals per pacient i la "conseqüent deficiència en qualitat assistencial" o la "contínua fugida" de professionals.

Els treballadors recorden que van iniciar un procés de vaga indefinida que es va paralitzar a l'inici del conflicte col·lectiu signat per totes les centrals sindicals en el tribunal social. "No descartem seguir amb aquest procés de vaga una vegada finalitzat aquest conflicte, ja que el futur per als treballadors en el Departament de la Marina Alta es preveu molt negre, sense incentius professionals i amb un conveni caduc", lamenten. 

El comité d'empresa considera que ha sigut "un estrepitós fracàs el desenllaç final d'aquest llarg capítol, que ha jugat amb l'esperança dels treballadors i usuaris que només demanem ser iguals a la resta de comarques de la Comunitat Valenciana".

next