La Plataforma per un Port Sostenible recorre contra l'autorització per a descarregar granels en nau tancada a Alacant

El col·lectiu portarà la qüestió als tribunals si la Conselleria no estima el recurs
27 novembre 2019 19:35h
La Plataforma qualifica l'autorització de "fraudulenta", ja que, al seu judici, "semblen pesar més els interessos econòmics que defensa l'Autoritat Portuària amb el seu president, Juan Antonio Gisbert, al capdavant, que l'obligada protecció de la salut i del medi ambient". / EUROPA PRESS

ALACANT (EP). La Plataforma per un Port Sostenible ha interposat un recurs d'alçada davant la Direcció General de Qualitat Ambiental contra l'autorització d'emissions a l'atmosfera (AEA) aprovada per la Direcció Territorial d'Alacant per a l'activitat de càrrega i descàrrega de granels en nau tancada al port d'Alacant.

Així mateix, en un comunicat d'aquest dimecres han anunciat que si la conselleria que dirigeix Mireia Mollà no estima el recurs, la Plataforma portarà als tribunals l'autorització perquè "incompleix el Pla de Millora de Qualitat de l'Aire de l'Alacantí Occidental, que obliga al fet que aquesta activitat es desenvolupe en nau tancada en depressió, sense excepcions de cap mena". 

L'autorització recorreguda, apunten des de la Plataforma, obri la porta al fet que aquesta activitat puga continuar desenvolupant-se a l'aire lliure en cas d'"avaria en les instal·lacions de la nau tancada" i "per a tots els materials d'importació". D'eixa manera, segons la Plataforma, s'obri la via als granels que arriben amb vaixell i es descarreguen en el moll, "sempre que se supere la capacitat de la nau".

Així mateix, la Plataforma qualifica l'autorització de "fraudulenta", ja que, al seu judici, "semblen pesar més els interessos econòmics que defensa l'Autoritat Portuària amb el seu president, Juan Antonio Gisbert, al capdavant, que l'obligada protecció de la salut i del medi ambient".

Els col·lectius que formen part de la Plataforma també exigeixen en el seu recurs, en el qual s'inclouen fins a set al·legacions, que l'autorització "contemple el control i la limitació de partícules en suspensió de menys de 2,5 micres (PM 2,5)". Per a la Plataforma és una "obligació de la normativa estatal" que es controlen eixes partícules, "les més perilloses per a la salut humana", i que "s'especifiquen els materials manipulats".

next