El ple de l'Ajuntament de València deixa al descobert la fractura interna en el grup municipal de Vox

El regidor Vicente Montáñez va tractar de presentar una moció per via telemàtica però José Gosálbez va intentar bloquejar-lo
27 setembre 2019 06:00h
Les complicacions entre els dos representants de Vox a l'Ajuntament de València ja van començar en les pugnes per a determinar qui portaria la veu cantant en el consistori. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Les desavinences entre els regidors de Vox a la ciutat de València han tornat a eixir a la llum en un nou episodi de confrontació en el ple municipal. La mala sintonia entre els dos regidors de la ciutat, José Gosálbez i Vicente Montáñez, ja es feia notar des de principis de la legislatura als corredors, però aquest dijous les discrepàncies van sorgir directament sobre l'hemicicle.

El regidor Vicente Montáñez havia presentat una moció en referència a la mobilitat sostenible i la creació de nous carrils bici que considerava "sense trellat". Montañez estava seguint el ple per via telemàtica –a causa d'una indisposició mèdica– i explicava que tenia problemes per a entendre què es discutia en l'hemicicle. De fet, no es va assabentar totalment de l'esmena in voce del regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, sobre la modificació de la taxa del clavegueram en relació a les famílies nombroses.

El conflicte va ocórrer quan Montáñez va tractar de presentar la seua moció –adreçada especialment al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi– i el seu portaveu del partit d'extrema dreta –José Gosálbez– va demanar que es retirara. Montáñez, però, es va indignar amb la decisió del seu company de bancada i va voler que constara en acta que cap moció de l'Ajuntament no podia ser retirada més que pel regidor que la presentava. Per a fer més evident la seua disconformitat i el seu malestar pels problemes tècnics a l'hora de seguir la sessió, va mostrar un cartell a la càmera web amb la frase "Pido la palabra". Una picabaralla entre els dos regidors que evidencia, una vegada més, la fractura de Vox a la ciutat de València.

Les complicacions entre els dos representants de Vox a l'Ajuntament de València ja van començar en les pugnes per a determinar qui portaria la veu cantant en el consistori. Finalment, va ser Gosálbez qui va assumir aquesta funció.

La tensió entre els dos ja es va fer notar en les primeres sessions del ple. A més, el focus es va posar sobre la formació d'extrema dreta quan el portaveu José Gosálbez va decidir no oficiar bodes a l'Ajuntament, mentre Montáñez sí que va continuar fent-ho.

De fet, la cúpula de Vox al País Valencià travessa una de les majors crisis després que el president provincial, José María Llanos, dimitira per a remetre les crítiques internes del partit. Segons avançava Valencia Plaza, el mateix Llanos ocuparà la direcció d'aquesta gestoria en una operació avalada per Santiago Abascal.

next