Pluges de fins a 100 litres per metre quadrat i vents de quasi 84 quilòmetres per hora

Tot el territori està aquest Divendres Sant en alerta groga per la precipitació acumulada, fenòmens costaners i vent fort 
19 abril 2019 09:54h
 L'Aemet ressalta que en molts observatoris la durada de la precipitació supera les 12 hores. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El temporal de pluja i vent que afecta el País Valencià ha deixat acumulats en 24 hores fins a 100,6 litres per metre quadrat a l'Alcúdia de Veo (la Plana Baixa) i ratxes de vent que han fregat els 84 quilòmetres per hora en el municipi de Fredes (el Baix Maestrat).

A més, en aigües costaneres de les demarcacions de València i Castelló hi ha de forta maror a mar grossa, amb ones que superen els 2 metres, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Segons Aemet, des d'aquest dijous a la vesprada les precipitacions han sigut persistents en zones de la demarcació Castelló i el nord de la de València, i encara que puntualment la intensitat ha sigut forta, el més destacat ha sigut la persistència, ja que en molts observatoris la durada de la precipitació supera les 12 hores.

Tot el País Valencià està aquest divendres en alerta groga per precipitacions acumulades de fins a 80 litres per metre quadrat i per fenòmens costaners per vent del nord-est força 7 i ones de 3 metres d'altura.

Emergències de la Generalitat ha informat que no s'han produït incidents relacionats amb l'episodi de fortes precipitacions o vent.
Segons dades del Servei del Sistema Automàtic d'Informació Hidrològica (SAIH) de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), els acumulats en les últimes 24 hores han deixat 100,6 litres per metre quadrat a l'Alcúdia de Veo, 100,4 a Fanzara, 99,8 l/m2 al Toro i 79 l/m2 a Alfondeguilla.

També s'han recollit 84,4 litres per metre quadrat a Montanejos, 72,6 a la Serratella, 71,6 a Altura, 69,8 a Pina, 64 l/m2 a Bugarra, 59,2 l/m2 a Benassal, 59 l/m2 a Sot de Ferrer, 58,6 a Bétera i 58,2 a Pedralba.

Segons Emergències de la Generalitat, en les últimes quatre hores s'han registrat 27,08 litres per metre quadrat a Montanejos, 24,2 a la Serratella, 19,8 a Algar de Palància i 17,4 a Atzeneta del Maestrat.

Respecte a les ratxes de vent, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, s'han aconseguit 83,9 quilòmetres per hora a Fredes, 64,8 km/h a Manises i 59,8 km/h a Benidorm. A més, segons Emergències de la Generalitat, en les últimes quatre hores també s'han mesurat ratxes de vent màximes de 37 quilòmetres per hora a Vilafranca, de 25 quilòmetres per hora a Almassora i de 21 km/h a l'aeroport d'Alacant-Elx.

València tanca els parcs

L'Ajuntament de València ha decidit aquest divendres, 19 d'abril, tancar els parcs de la ciutat que tenen tanca com a mesura de precaució davant l'alerta groga per pluja i vent. El tancament afecta aquesta jornada i les properes davant la persistència de la situació meteorològica, ha informat el consistori en un comunicat.

L'administració municipal ha aplicat el protocol de jardineria previst per a aquestes situacions que indica el tancament dels parcs que disposen de tanques.

Això no obstant, el consistori recomana a la ciutadania no utilitzar la resta de parcs de València i que transite amb atenció pels carrers que compten amb arbrat.

next