Les pluges deixen 48 litres per metre quadrat a la localitat del Toro en 40 minuts

Durant la vesprada de dimarts s'han registrat vents de més de 50 quilòmetres per hora arreu del territori i les ones han arribat fins als 2,6 metres
20 agost 2019 19:32h
Des de primera hora d'aquesta vesprada s'han produït precipitacions acompanyades de tempesta. / EFE

VALÈNCIA. Les pluges d'aquesta vesprada en zones de l'interior han deixat registres com els 48,6 litres per metre quadrat al Toro (l'Alt Palància) en tot just quaranta minuts, o els 43,4 a Alpont (la Serrania).

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, des de primera hora d'aquesta vesprada s'han produït precipitacions acompanyades de tempesta en zones de l'interior del País Valencià, que han sigut d'intensitat molt forta a l'interior sud de la demarcació de Castelló i en zones limítrofes de l'interior nord de la de València.

També s'han registrat tempestes i ruixats intensos a l'interior nord de la demarcació d'Alacant, mentre que a l'interior de la de València i el sud de la de Castelló hi ha hagut pluges disperses, que no han estat acompanyades de tempestes.

A més, el vent de nord-est ha anat augmentant des de migdia, amb ratxes per damunt dels 50 quilòmetres per hora, com els 68 quilòmetres per hora als quals s'ha arribat en l'aeroport de Manises (l'Horta) o en la localitat d'Oliva (la Safor).

En la localitat valenciana de Xàtiva (la Costera), les ratxes han arribat als 50 quilòmetres per hora, mentre que a Torreblanca (la Plana Alta) i a Vinaròs (el Baix Maestrat) han arribat als 45, a Castelló (la Plana Alta) als 44 i en l'aeroport de l'Altet (el Baix Vinalopó) als 40 quilòmetres.

En paral·lel a la intensificació del vent de nord-est, ha anat augmentant l'altura de l'onatge, que per exemple ha passat d'un metre d'altura a les 13 hores en la boia de València de Ports de l'Estat a 2,6 metres tres hores després, en una mar amb forta maror i amb àrees de mar gruixuda en alguns punts.

El Consorci de Bombers de Castelló ha efectuat aquest dimarts nou serveis relacionats amb la pluja i el temporal de mar en la zona del litoral nord, com el rescat de cinc vehicles atrapats en l'aigua a Benicarló (el Baix Maestrat) i d'una embarcació a la deriva a Peníscola (el Baix Maestrat), localitat en la qual han revisat zones inundades en dues urbanitzacions i un aparcament públic.

next