Continuen les pluges i les tempestes a bona part del territori, tot i que el risc baixa a nivell groc

El 112 i l'Aemet recorden que l'emergència per la DANA continua vigent, ja que encara queden avisos activats en diverses comarques i que "plou sobre banyat en molts llocs"
14 setembre 2019 10:29h
El País Valencià continuarà aquest dissabte afectat per les pluges i les tempestes. / Imatge d'arxiu. EFE

VALÈNCIA. La DANA dona una treva al territori valencià després de diverses jornades de registres històrics de precipitacions que han desbordat rius, han inundat poblacions i, fins i tot, han deixat una víctima mortal –la cinquena a l'estat espanyol–. 

El País Valencià continuarà aquest dissabte afectat per les pluges i les tempestes. De fet, totes les comarques excepte la zona del litoral sud de la demarcació d'Alacant –segons el mapa de l'Aemet– estan encara en alerta. Ara bé, l'avís s'ha rebaixat a nivell groc (risc), de manera que ja no està en nivell taronja o roig com les darreres jornades.

Amb tot, des del 112 remarquen que l'emergència per la DANA continua vigent. També l'Aemet manifesta que la DANA no ha acabat i que hi ha avisos grocs per pluges i tempestes activats.

L'Aemet explica al seu compte de Twitter que se seguiran formant tempestes disperses "que tindran moviment ràpid". Per això, assegura que no tindran "la mateixa adversitat i organització que aquelles que, com els dies passats, van afectar el territori. No obstant això, l'entitat també argumenta que, malgrat que siguen de curta durada, les tempestes, igual com les viscudes la passada matinada, presentaran adversitat, "amb pluges molt fortes, ratxes de vent i graníssol" i que, a més, "plou sobre banyat en molts llocs".

next