Podem adverteix Sánchez que sols reprendran la negociació si parlen també de l'estructura de govern

La portaveu d'Unides Podem diu que el seu grup sols donarà suport a la investidura del candidat socialista si hi ha un acord global "que incloga programa i govern"
2 setembre 2019 12:01h
La portaveu adjunta d'Unides Podem, Noelia Vera, advoca per un govern de coalició per a desbloquejar la investidura. / EUROPA PRESS

MADRID. La portaveu d'Unides Podem, Noelia Vera, condiciona la represa de les negociacions amb el PSOE a parlar també d'estructura de govern. "Si ens assentem a parlar amb el PSOE és per a parlar d'un govern integral, que inclou programa i estructura de govern", ha dit Vera en roda de premsa després de les darreres declaracions de dirigents socialistes que demanen el suport dels diputats morats a un programa progressista però sense tindre presència en l'executiu.

Segons Vera, un govern en solitari dels socialistes és una opció "fallida i inestable" com diu que demostren els 8 mesos que ha durat el govern de Sánchez després de guanyar la moció de censura. Davant d'aquesta situació, aposta per una "negociació integral".

Unides Podem insisteix que en la negociació s'ha de parlar de les dues coses: de polítiques i de quin equip les durà a terme. "Una cosa va de la mà de l'altra", ha conclòs la portaveu del partit de Pablo Iglesias.

Després que el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, haja defensat aquest dilluns que no és moment per a majories absolutes tenint en compte la pluralitat que hi ha al Congrés, Vera ha respost que aquesta interpretació és com "pegar-li la volta a la truita" i que demostra la "falta d'intencionalitat" del PSOE per a arribar a un acord.

En aquest sentit, la portaveu d'Unides Podem ha insistit que és molt difícil generar estabilitat amb un govern en solitari, com diu que s'ha demostrat en els darrers mesos.

Unides Podem assegura que està a l'espera del que faça Sánchez, que consideren que és qui ha de liderar la negociació. I apunten que el document que van fer públic aquest estiu és un document de propostes i no d'exigències. En aquest context, Vera ha assegurat que es tracta de propostes "negociables" i ha demanat que les converses comencen com més prompte millor, ja que és "molt difícil" arribar a un acord en 48 hores. "Es necessita temps i voluntat política", ha resumit.

next