Podem creu que Compromís "només té dues alternatives" i que Más Madrid no és una d'elles

El secretari d'Anàlisi Política de la formació creu que "un partit no es construeix en quatre dies" i que Compromís tan sols pot presentar-se en solitari o amb Unides Podem
23 setembre 2019 14:21h
En Podem defensen que Compromís i ells son "forces germanes". / IMATGE D'ARXIU 

VALÈNCIA. El secretari d'Anàlisi Política de Podem, Ferran Martínez, ha defensat que "Compromís només té dues alternatives" per a les eleccions generals del 10 de novembre: o tornar a presentar-se en coalició amb Unides Podem o anar en solitari, perquè considera que la plataforma d'Íñigo Errejón de moment no és una opció més enllà de la Comunitat de Madrid.

"Un partit no es construeix en quatre dies", ha recalcat el representant morat en declaracions a Europa Press, després que les bases de Més Madrid decidiren aquest cap de setmana concórrer al 10N.

Encara que ha assegurat que Podem "respecta" tant aquesta decisió com els processos interns de Compromís –a l'espera de la comissió executiva d'aquest dilluns a la vesprada–, ha posat l'accent que "la irrupció de Més Madrid afecta molt el panorama madrileny". "En la pràctica suposa, com el 28A, anar per separat", ha subratllat.

En aquesta línia, Martínez ha apuntat que "de facto, la decisió que ha de prendre Compromís és anar a soles o amb Unides Podem" i ha insistit que "Més Madrid significa anar a Madrid". I és que, si la plataforma de Errejón decidira presentar-se al País Valencià, ha recordat que "necessita una aliança amb Compromís".

Fins al 10N, ha assegurat que en Podem volen ser "molt prudents i respectuosos amb els processos interns de Compromís". Això sí, ha recordat que fa un any van posar "damunt de la taula" la necessitat d'aconseguir "aliances àmplies" en les generals i autonòmiques.

"Si hi ha un canvi de postura en Compromís, tenim tota la disposició a abordar un procés de negociació per a una candidatura conjunta", ha asseverat, per a al·ludir a les "diferents postures" en el si de la coalició, "tant entre els diferents partits com dins dels propis partits".

"Forces germanes"

De moment, el representant morat ha indicat que "es donen les condicions" i que els contactes que han mantingut reflecteixen "una certa predisposició de Compromís" per a arribar a un acord. "Podem és un projecte d'àmbit estatal que sempre ha estat obert a incloure forces germanes", ha manifestat.

Al marge d'aquesta opció, ha afirmat que desconeix "francament" què es planteja Compromís i si "Més Madrid ha llançat ja una proposta formal". "Sembla que no, però, llavors què és, una aliança Madrid-València?", s'ha preguntat.

Per a anar junts, després de la consulta que van fer entre les bases per a les generals del 28A, Martínez ha sostingut que Podem disposa de l'"aval necessari" que permet iniciar la negociació amb Compromís. Després, "si fora necessari", els òrgans del partit l'haurien de ratificar, encara que no ha descartat l'opció d'una consulta "ràpida", abans que s'acabe el termini de candidatures.

next