Podem demana el vot per al candidat de Compromís a l'Alcaldia de Calp

El partit no ha aconseguit presentar una llista per a les municipals del 26M i demana concentrar el vot de progrés al voltant de la coalició per a desallotjar el PP del govern
14 maig 2019 17:55h
El candidat de Compromís per Calp, Ximo Perles, en un acte de campanya de les municipals del 26 de maig. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. No és habitual veure un partit en campanya electoral demanar el vot per a una altra formació. Ha passat a Calp (la Marina Alta), on Podem ha emés un comunicat públic instant la ciutadania a votar la llista de Compromís que encapçala Ximo Perles. La raó, que el partit morat no ha aconseguit presentar una llista electoral per als comicis municipals que se celebren el 26 de maig.

Des del partit expliquen que la seua primera opció va ser tancar un acord amb Compromís per a presentar una llista unitària però que, en "no aconseguir-ho", el partit demana "obertament que els votants de Podem al nostre municipi presten el seu vot al projecte de Compromís per Calp, tot considerant que no es tracta d'un xec en blanc". "Estarem molt atents al desenvolupament de les seues actuacions al municipi", afegeixen.

La formació morada a Calp considera que "Compromís és l'única alternativa política que pot retornar a les gents de Calp la possibilitat de viure i desenvolupar-se en un poble igualitari, sostenible, feminista, ecologista i de progrés. També pensem que Ximo Perles seria un magnífic alcalde que compta amb un equip capaç de traure el nostre municipi d'aquesta espiral sense sentit imposada per aquells que creuen que el benefici és l'únic motor de la història".

Després de demanar el vot per a Compromís per a tractar de desallotjar el PP de l'Alcaldia –César Sánchez no repeteix com a candidat–, Podem Calp fa autocrítica a la seua gestió: "Cal dir la veritat, encara que siga molesta. El cercle de Podem Calp no ha pogut superar les dificultats per a conformar una llista electoral per a les eleccions municipals del pròxim dia 26 de maig".

"Una cosa és il·lusionar els ciutadans i obtindre representació en les institucions i una altra, molt diferent, fer un treball eficaç durant els quatre anys següents. No es tracta de buscar responsables, que n'hi ha. Tots els que vam ser capaços de conformar el projecte de SI ES POT CALP vam ser incapaços de fer d'ell una eina de transformació que es mantinguera en el temps. Uns, per acció; uns altres, per omissió, i alguns per cansament o falta de compromís amb el projecte", conclou el comunicat.

next