Podem demana limitació d'altures per a les edificacions i rebutja l'hotel de 15 plantes del Pla del Cabanyal

La formació morada planteja que el lloguer turístic del barri marítim no supere el 10% per edificació 
16 abril 2019 11:10h
Podem ha assenyalat que "comparteix les objeccions veïnals que assenyalen l'incompliment dels principis d'ocupació racional del sòl". / REGIDORIA D'URBANISME 

VALÈNCIA. La candidata a l'Alcaldia de València per Podem, María Oliver, ha presentat les al·legacions del seu partit al Pla Especial del Cabanyal (PEC) aquest dimarts, després de reunir-se la setmana passada amb els col·lectius del barri que estan impulsant al·legacions. Les principals "preocupacions" de la formació morada referent a això són "la proliferació de lloguers turístics en el barri, la limitació d'altures per a les edificacions i el rebuig al futur hotel de quinze plantes".

En les seues al·legacions, Podem planteja que el lloguer turístic en el barri marítim valencià no supere el 10% en tota la zona d'aplicació del PEC. És a dir, es planteja una limitació del 10% per a cada edificació/illa i el mateix límit per al total del barri, segons han explicat en un comunicat.

Podem ha assenyalat que "comparteix les objeccions veïnals que assenyalen l'incompliment dels principis d'ocupació racional del sòl (LOTUP) i dels objectius del PEC mateix". "El PEC no prioritza la rehabilitació enfront de la nova construcció; els edificis projectats no respecten i preserven el paisatge del barri, sinó que dissenyen zones verdes insuficients i incoherents amb la història de la zona i, malgrat nomenar-ho, no adopta mesures eficaces contra la turistificació i la gentrificació", han criticat.

En les seues al·legacions consideren "inapropiat" que les mesures PEC, "malgrat que es marca com a objectiu combatre la gentrificació, no van encaminades a atenuar aquest procés, sinó a agreujar-lo". Podem també coincideix amb les al·legacions veïnals quant a "mostrar com a innecessari i amb un impacte paisatgístic i ambiental negatiu l'hotel de 15 plantes projectat en l'anomenat PAI Piscines".

Així mateix, han argumentat que les infraestructures verdes són "el principal instrument urbanístic per a combatre els efectes del canvi climàtic". "No obstant això, el tipus de zones verdes que planteja el pla s'han dissenyat obviant els efectes del canvi climàtic, com són l'augment de la temperatura –i les conseqüents onades de de calor a la ciutat– i les sequeres i amb escassa coherència amb la trama urbana del barri, en incorporar edificis en altura en forma de mur que impedeixen l'entrada de brises marines", han destacat.

També han apuntat que "es comptabilitzen rotondes com a zones verdes i elements urbans d'escàs valor mediambiental i inaccessibles per al veïnat". "Aquesta circumstància, sumada a l'augment de població previst, implicaria una reducció considerable de zona verda per habitant al barri, molt per davall dels estàndards mínims recomanables", han agregat.

next