Podem no consentirà "cap mena d'ajust" en les partides per a vivenda  

Naiara Davó posa "el límit" a les retallades en el pressupost destinat a emergència habitacional
11 octubre 2019 11:56h
Naiara Davó considera que prorrogar els pressuposts "mai és desitjable". / TWITTER PODEM

VALÈNCIA (EP). La portaveu d'Unides Podem-Esquerra Unida a les Corts, Naiara Davó, assegura que el seu partit no consentiria "cap mena" de retallades pressupostàries en polítiques d'habitatge dins del pla d'ajust del Consell per la situació de les arques valencianes: "Ací està el límit, no es pot creuar".

En una entrevista a Europa Press, defensa que els ajusts se centraran en les partides que no es podran executar abans que finalitze el 2019, a l'espera que el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, detalle, el 15 d'octubre, el Pla Econòmic Financer (PEF) remés al Ministeri d'Hisenda.

Com que el govern del Botànic II és "conscient que no cal tocar cap dret social", Davó descarta que els ajusts puguen afectar la Vicepresidència segona i Conselleria d'Arquitectura Bioclimàtica que dirigeix el seu company de partit Rubén Martínez Dalmau: "En tot el que tinga a veure amb l'emergència habitacional no pot fer-se cap mena d'ajust".

"En cap cas", insisteix, podran arribar a minvaments de 50 milions, perquè "no hi ha cap partida tan alta" en habitatge. I assegura que cada conselleria "parla directament amb el conseller sobre la possibilitat de fer ajustos en partides que no es podran executar", després que la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, diguera la setmana passada que desconeix els detalls del PEF.

Prorrogar pressuposts "mai" és desitjable

D'altra banda, sobre la possibilitat de prorrogar els pressuposts de la Generalitat el 2020, sosté que mai seria l'escenari desitjable per a Podem, "i menys" després de vindre d'una legislatura en la qual no estaven en el govern. "Però el context no depén exclusivament de nosaltres", recorda.

En les polítiques d'habitatge és, precisament, on creu que hauria de concentrar-se l'augment del pressupost si tiraren avant uns nous comptes, ja que les veu com "un pilar sobre el qual pivoten altres drets" i considera que el seu pressupost és "baixet" en comparació amb Educació o Sanitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next