Podem planta arbres en els terrenys de la ZAL per a recuperar la zona verda de la Punta

El partit morat reivindica amb aquesta acció la seua oposició a l'ampliació nord del port de València 
24 abril 2019 19:32h
Ferran Martínez, María Oliver i Julià Álvaro a la plantada simbòlica de la Zal 

VALÈNCIA. Aquest dimecres els candidats autonòmics de Podem Ferran Martínez i Julià Álvaro i la candidata a l'Alcaldia de València, María Oliver, han sembrat arbres en els terrenys en els quals se situarà la futura Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port de València, en la pedania de la Punta, amb l'objectiu de "visibilitzar la proposta de futur" i de "recuperació verda" que planteja el partit per a aquestes instal·lacions.

María Oliver ha explicat que "aquests arbres simbolitzen la nostra aposta de futur per a la ciutat". "Creiem que aquest lloc, que va patir un procés molt injust de desallotjaments, que ha sigut paralitzat per la justícia en tres ocasions, ha de canviar per a ser un actiu de la València sostenible i saludable per la qual apostem", ha agregat.

"Una València preparada per a fer front als reptes del canvi climàtic. Les grans infraestructures tenen un gran impacte negatiu en el nostre ecosistema, són acceleradores del canvi climàtic. No tenim una València B, igual que no tenim un planeta B, i hem de cuidar-la, perquè cuidar-la és cuidar-nos a totes", ha manifestat.

L'objectiu de l'acció ha sigut "mostrar l'aposta de Podem per generar una ciutat verda guanyant espai al gris del ciment". Podem aposta per "una ciutat més natural que ens cuide davant dels efectes del canvi climàtic com inundacions, desertificació i contaminació de l'aire, entre altres".

Julià Álvaro ha explicat que "la infraestructura de la ZAL no és només un assumpte d'ecologisme, és també un problema de salut pública". "Els arbres contribueixen a netejar l'aire, que en aquesta zona és un dels més contaminats a causa de la proximitat del port i les seues activitats. La ZAL va ser un error estratègic en el seu moment i seria un altre error continuar insistint amb ella", ha manifestat.

Procés de descimentar 

"Açò no es pot convertir en una cosa cimentada sinó que precisament el que hem d'anar és a un procés de descimentar, de desurbanitzar, perquè el que no pot ser és que estiguem parlant del canvi climàtic, de la necessitat d'una transició ecològica, però sempre pensem en grans coses que estan molt lluny de nosaltres i hem de resoldre i que això servirà per a resoldre tots els problemes que tenim a nivell de canvi climàtic, a nivell mundial", ha explicat el candidat.

Per a Álvaro, "les coses se solucionen a casa, cadascun en la seua àrea de responsabilitat i per això és fonamental que açò no siga més ciment, sinó que siga un enllaç perfecte, un pont perfecte entre el Parc Natural del Túria i el Parc Natural de l'Albufera".

Per part seua, Ferran Martínez, número dos de la llista de Unides Podem per les Corts, ha explicat que cedir l'espai a la multinacional xinesa Cosco, com pretén el Consell, "suposa un model equivocat que no solament genera un problema mediambiental, sinó que també pot acabar amb la poca indústria valenciana que encara queda".

"Davant d'açò, l'altra alternativa és la nostra proposta, la d'una Nova Transició Verda, per a construir així un corredor verd, amb el que animem a la gent a vindre, a les famílies a viure en aquest paratge increïble, animem també a crear xicotets negocis, rehabilitem la zona, la posem en funcionament i així generem una economia local, endògena i que procura benestar per al conjunt de la societat. Hi ha dos models, crec que és clar quin és millor que l'altre", ha manifestat.

Després de la plantada simbòlica, Podem ha celebrat un acte en el barri de Natzaret amb el lema 'Cuidar la nostra ciutat és cuidar de la seua gent'.

next