Podem planteja que es retire el premi entregat per les Corts a la defensora dels ventres de lloguer

La diputada Cristina Cabedo també assegura que "mai" va ser informada que es pretenia premiar una dona "pel seu activisme en la gestació subrogada"
25 març 2019 14:24h
La formació morada s'ha posicionat "rotundament en contra" dels ventres de lloguer. Imatge d'arxiu. / PODEM

VALÈNCIA. Continuen les reaccions arran del guardó de les Corts a una activista dels ventres de lloguer el passat divendres durant l'acte feminista de Les Corts de les Dones.

Aquest dilluns ha sigut Cristina Cabedo, com a portaveu de Podem en la comissió d'igualtat de gènere i LGTBI, qui ha manifestat que "mai" va ser informada que es pretenia premiar en eixe acte una dona "pel seu activisme en la gestació subrogada".

A més, en el seu compte de Twitter, afirma que a "allò que algunes persones anomenen 'gestació subrogada'" des de la formació morada ho consideren "explotació reproductiva de les dones". Per això, explica que "després del pertinent debat" el seu partit s'ha posicionat "rotundament en contra".

Cabedo exposa que "personalment" també ha transmés a Podem la seua postura sobre l'esdeveniment a les Corts: "Un premi que s'atorga com a institució, i no com a partits, ha de ser per unanimitat". Per eixe motiu considera que s'ha de retirar el premi i així ho traslladarà al grup parlamentari.

La polèmica va sorgir després que Ciutadans utilitzara un acte feminista a les Corts per a homenatjar una defensora dels ventres de lloguer. Aquesta formació nega que "ocultara" que la premiada fora defensora d'aquesta pràctica, però tant el PSPV i Compromís com Podem aquest dilluns han qüestionat els fets ocorreguts.

next