Podem proposarà al Botànic incloure Esquerra Unida en la negociació de la candidatura única al Senat

El partit liderat per Antonio Estañ aprova explorar la possibilitat de presentar una llista valenciana conjunta per a la cambra alta
18 febrer 2019 19:04h
Estañ vol que la candidatura al Senat incloga Esquerra Unida, amb qui compartiran candidatura en les eleccions autonòmiques. / PODEM

VALÈNCIA. L'Executiva del Consell Ciutadà Valencià de Podem ha aprovat explorar la possibilitat de formalitzar una candidatura conjunta al Senat amb Esquerra Unida del País València (EUPV) i els socis de l'Acord del Botànic, per la qual cosa planteja "mantindre en el més breu termini possible" una reunió amb aquestes formacions progressistes.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha recordat que el 2016 no es va poder aconseguir un acord a causa de la posició de l'executiva del PSOE, tot i que la proposta comptava amb el vistiplau dels socialistes valencians. Fa uns dies, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, va traslladar als partits del Botànic una nova oferta per a configurar aquesta llista que poguera acabar amb la constitució d'un grup valencià al Senat.

Estañ ha defensat que en les anteriors eleccions generals el Partit Popular va obtindre, amb prop del 30% dels vots vàlids, el 60% dels escons del Senat, "majoria que ha utilitzat únicament per a bloquejar polítiques de progrés i posar fi a carreres polítiques, mai per a treballar per als interessos del país".

Ha afegit que una candidatura conjunta al Senat també suposaria una defensa comuna dels interessos valencians, com ara un finançament autonòmic just o les inversions que corresponen.

Al seu judici, el Senat "només té sentit com a cambra de representació territorial, que articule la pluralitat d'Espanya", i s'ha mostrat procliu a aconseguir "una fórmula de candidatura àmplia que permeta multiplicar davant una llei electoral tramposa".

next