El pol d'innovació de la Marina tindrà un nou centre de biotecnologia i salut

El Biohub VLC s'instal·larà en la base cinc de la Copa de l'Amèrica
24 maig 2019 16:48h
L'empresa valenciana Ética ha signat un contracte de 10 anys amb el Consorci València 2007

VALÈNCIA. La Marina de València ampliarà el pol d'innovació i emprenedoria amb la instal·lació del primer centre empresarial espanyol de gestió privada especialitzat en ciències de la salut: biotecnologia, farmàcia i tecnologia vinculada a la salut.

El Biohub VLC (BHV) se situarà en la base cinc de la Copa de l'Amèrica –en la Marina Sud, on va operar l'Equipe Areva– i comptarà amb més de 3.600 metres quadrats útils. La companyia valenciana Ética, que lidera la iniciativa, invertirà més d'1,5 milions d'euros en la rehabilitació i posada en marxa, ha explicat el Consorci València 2007 en un comunicat.

Ética, junt amb un grup d'inversors i partners, ha signat amb el Consorci València 2007 l'ús en concessió de l'espai per un període inicial de deu anys i està previst que s'instal·len en aquest centre entre 10 i 20 empreses relacionades amb l'àmbit de la salut i agents especialitzats.

Amb aquest projecte, el Consorci València 2007 continua apostant per la innovació per a establir les bases d'un model de desenvolupament assentat en l'economia del coneixement. El seu director general, Vicent Llorens, ha destacat que han reutilitzat les antigues bases de la Copa de l'Amèrica i les han omplides de "contingut relacionat amb la innovació, el talent, la creativitat, l'emprenedoria i la investigació".

Llorens ha donat la benvinguda a BHV, que se suma a un "districte innovador marítim" on ja operen "importants agents", com ara l'ecosistema emprenedor Marina d'Empreses, el centre d'innovació financera Bankia Fintech by Innsomnia i, en breu, el Centre Mundial d'Alimentació Sostenible de València (CEMAS), així com València Innovation Bay, "el nou hub tecnològic que se situarà pròximament en l'antiga estació marítima".

L'objectiu del Biohub és ajudar a consolidar el clúster regional de Health Sciences atraient talent, empreses i inversió i reforçant la marca València a escala estatal i internacional, a través de la innovació, l'emprenedoria i l'excel·lència científica, ha destacat.

El centre estarà operatiu a principis del 2020 i comptarà amb zones de treball per a empreses; àrees d'ús compartit i de coworking; laboratoris; sales de reunions; espais multiusos amb diferents formats i capacitat, i un centre d'esdeveniments, amb aforament per a 500 persones.

"Destinació idònia" per a scaleups i empreses emergents

El nou pol d'innovació, investigació i emprenedoria es concep com a "destinació idònia" per a companyies en creixement (scaleups) i empreses emergents que necessiten un espai especialitzat, adaptat a les seues noves necessitats, dissenyat per a afavorir el seu desenvolupament i incrementar la seua reputació corporativa, ha explicat.

Per a això, han concebut un programa de dinamització i formació de les empreses residents i externes, amb connexions amb els principals centres de coneixement especialitzats, estatals i internacionals.

"Paradigma nacional"

Per seua part, el cofundador i director general d'Ética, Fernando Ibáñez, ha ressaltat que el País Valencià ja és "paradigma nacional" en emprenedoria del sector biotech, "un sector amb gran projecció i potencial, generador d'ús de molt alta qualificació, competitiu i estable".

No obstant això, Ibáñez ha assenyalat que el sector té "un seriós problema", perquè les empreses "troben grans dificultats una vegada superada la seua fase inicial per a fer el pas a la fase de creixement". "És necessari afrontar eixe gap per a consolidar eixos projectes i situar València com a referent internacional en biotecnologia", ha sostingut Ibáñez.

Tots els serveis perquè les empreses cresquen

L'espai acollirà agents especialitzats en àrees estratègiques, de manera que les empreses disposen de tots els serveis que necessiten per a créixer, com ara despatxos legals, assessors financers, fons d'inversió i consultors d'ajudes públiques, entre d'altres.

La gerent del Biohub, Sabrina Femenía, ha apuntat que es tracta d'un "projecte obert", que busca posar en valor el treball científic i d'investigació, generar sinergies entre projectes i connectar-lo amb la societat.

"En la Comunitat Valenciana s'estan generant grans propostes i innovacions en aquest àmbit que no tenen la visibilitat que haurien de tindre. Volem aportar el nostre treball per a posar-los en valor", ha assegurat.

next