La Policia Autonòmica protegirà les víctimes de violència masclista en risc extrem les 24 hores

La consellera de Justícia ha insistit en la necessitat que un mateix lletrat no puga defendre un presumpte maltractador després d'atendre una víctima d'abús o agressió sexual 
12 setembre 2019 12:31h
La consellera ha insistit en la necessitat d'avançar perquè tots els Col·legis d'Advocats i de Procuradors del País Valencià compten amb un torn especialitzat en violència masclista. / DLV

VALÈNCIA. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat desplegarà els agents de la Policia Autonòmica –la unitat adscrita de la Policia Nacional– perquè protegisquen les dones víctimes de violència masclista en risc extrem si així ho decideix un jutge i si elles ho consenteixen.

Bravo ha fet aquestes declaracions durant una compareixença al ple de les Corts en la qual ha explicat els projectes del seu departament per a la present legislatura. 

La consellera ha insistit en la necessitat d'avançar perquè tots els Col·legis d'Advocats i de Procuradors del País Valencià compten amb un torn especialitzat en violència masclista, que, a més, siga exclusiu. Aquesta condició d'exclusivitat implica que un mateix lletrat no puga defensar un presumpte maltractador després d'haver atés una víctima de maltractament.

D'altra banda, Bravo ha anunciat la construcció de nous jutjats a Alacant, la Vila Joiosa, Alzira, Llíria, Gandia, Oriola, Xàtiva, Torrent, Sagunt i Villena.

Una altra previsió és l'ampliació del Centre de Coordinació d'Emergències 112 de l'Eliana (el Camp de Túria) amb un nou edifici que estarà dotat de "les millors infraestructures" i de "les més modernes tecnologies de comunicació", segons ha afegit.

next