La Policia comunica als assistents al Marenostrum la cancel·lació del festival

Els propietaris de la Sala Canal no autoritzen la celebració de l'esdeveniment musical dins del recinte de festes
12 juliol 2019 18:47h
Després de dues jornades de tensió entre la Generalitat i l'organització del festival, els segons han hagut de claudicar. / EFE

VALÈNCIA. El Marenostrum no se celebrarà. Efectius tant de la Policia Local com de la Guàrdia Civil han dit als assistents que se n'anaren a casa, ja que el Marenostrum s'havia cancel·lat, segons han informat des d'À Punt directe

Quan faltava una hora perquè l'esdeveniment musical començara, hi havia un gran dispositiu policial desplegat a la zona de la Sala Canal –els propietaris de la qual no han autoritzat a celebrar el Marenostrum dins del recinte de festes– per tal d'evitar que la gent hi accedira i informar-la que no es duria a terme.   

Així, després de dues jornades de tensió entre la Generalitat i l'organització del festival, els segons han hagut de claudicar i finalment no duran a terme l'esdeveniment musical. De moment, no se sap ni quan ni on serà. 

Les reaccions dels assistents no han tardat a arribar i diverses persones s'han queixat a través de Twitter.

Aquest dijous, l'organització del Marenostrum assegurava que el festival se celebraria a la Sala Canal de Pinedo aquest divendres i dissabte, 12 i 13 de juliol, "en la data i lloc prevists", perquè considerava que disposava de "llicència d'activitat en ordre per a això".

A través de la pàgina de Facebook del Marenostrum es va penjar un comunicat en el qual els seus responsables afirmaven que la cita de música electrònica es desenvoluparia "tal com s'havia anunciat".

Finalment, s'ha fet efectiva la decisió de la Generalitat que, a través del departament de Medi Ambient, va emetre aquest dimecres un informe negatiu a la celebració del festival de música als voltants de la Sala Canal. Per part seua, la subdelegació del govern espanyol ja s'havia mostrat contrària a la celebració del festival basant-se en les objeccions apuntades per la Guàrdia Civil. 

next