La Policia deté un home a Dolores per tindre 27 treballadors en situació irregular

El detingut regentava una empresa de transformació d'aliments i no exigia el carnet de manipulador als empleats
4 abril 2019 17:06h
L'arrestat, de 24 anys, va ser posat en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració. / EFE

VALÈNCIA.El gerent d'una empresa de Dolores (el Baix Segura) ha sigut detingut acusat d'un presumpte delicte contra els drets dels treballadors per tindre treballant 27 persones en situació irregular i 32 més sense donar-los d'alta en la Seguretat Social, segons un comunicat de la Policia Nacional.

A més, l'empresa, dedicada a la transformació de productes agraris per al seu consum, mancava de llicència d'obertura i operava sense assegurances, plans contra incendi o registre sanitari, la qual cosa "suposava un greu risc per als treballadors", han assegurat fonts policials.

Pel que sembla, el gerent "ni tan sols exigia als seus empleats l'autorització per a manipular els aliments, una cosa inexcusablement necessària, ja que es tractava d'una empresa dedicada a la transformació de productes agraris", han indicat les mateixes fonts.

Efectius de la Brigada d'Estrangers, en col·laboració amb la Inspecció Provincial de Treball i la unitat de la Policia Adscrita al País Valencià, es van personar en l'empresa quan estava en plena activitat laboral i van realitzar una inspecció que es va saldar amb la detenció del gerent.

L'arrestat, de 24 anys, va ser posat en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració en dependències policials, a l'espera de ser citat en seu judicial.

next