La policia dubta si imputar al taxista de l'atropellament múltiple a València un delicte o només una infracció

El conductor va donar positiu per consum de drogues però fonts policials remarquen que cal determinar si aquestes sustàncies van influir en la conducció
31 maig 2019 17:10h
L'accident es va produir aquest dimecres al voltant de les 12.40 hores. Com a conseqüència d'aquest succés, tres joves d'entre 22 i 23 anys van ser traslladades a l'Hospital Clínic. / DLV

VALÈNCIA. La Policia Local de València continua investigant l'atropellament de tres joves dimecres passat a la plaça de Saragossa per part d'un taxista que va donar positiu per consum de drogues. 

S'està estudiant si l'incident és constitutiu d'un delicte contra la seguretat viària o, per contra, d'una infracció administrativa del reglament de circulació. Si els agents determinen que presentava símptomes relacionats amb el consum de drogues, li imputaran el primer dels delictes. Si no, se'l multarà.

L'accident es va produir aquest dimecres al voltant de les 12.40 hores. Com a conseqüència d'aquest succés, tres joves d'entre 22 i 23 anys van ser traslladades a l'Hospital Clínic amb diverses contusions i una d'elles amb una fractura de clavícula. Les ferides van ser donades d'alta aquest dijous.

Les mateixes fonts han aclarit que "incorporar drogues a l'organisme no és delicte", sinó que s'incorre en ell quan eixe consum "té influència en la conducció". A més, afegeixen que "el positiu en drogues és un mostreig que ha de ser confirmat pel laboratori". 

Pel que fa als delictes d'imprudència greu o menys greu, les fonts policials aclareixen que "han de donar-se lesions greus o molt greus, i aquest no és el cas", per la qual cosa la investigació continua oberta i encara no s'ha remés l'atestat al jutjat.

next