La Policia investiga el hackeig del compte de Twitter dels ajuntaments de València, Albacete i Pamplona

El consistori valencià va denunciar que havia patit un atac informàtic, que es va repetir en altres ciutats
7 agost 2019 18:06h
El hackeig del Twitter de l'Ajuntament de València va ser el primer que va transcendir. / EFE

MADRID. La Unitat d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional està analitzant l'origen dels hackeigs que han patit els comptes de Twitter de diversos ajuntaments, com ara el de València, i que en el cas del d'Albacete i Pamplona inclouen amenaces als seus alcaldes.

Al marge de les denúncies presentades, apunten a EFE fonts de la Policia, s'estan investigant totes les incidències similars que s'han registrat davant la seua similitud. El primer hackeig que va transcendir va ser el del compte de Twitter de l'Ajuntament de València, aquest dilluns. 

Durant al voltant de tres hores va aparéixer en aquest perfil el missatge "aquest compte ha sigut hackejat per corrupció". Després de reprendre el control del compte, el consistori va informar que havia patit un atac cibernètic i que s'havia denunciat el robatori d'identitat als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

Dimarts van ser atacats els comptes dels ajuntaments de Pamplona i Albacete. En el primer dels casos, els hackers van penjar missatges amb insults i fins i tot d'amenaces de mort a l'alcalde, Enrique Maya, de Navarra Suma, i dues hores després al compte de Twitter del consistori d'Albacete va aparéixer una foto del primer edil, Vicente Casañ, de Ciutadans, amb el missatge: "Et done 1 mes i si no canvies aquesta ciutat, veuràs com deixe la teua família".

next