La Policia de Riba-roja acompanyarà a casa les dones que se senten amenaçades o assetjades en les festes

El consistori ha ampliat la instal·lació de Punts Violeta i ha posat en marxa un 'Autobús Segur' per a traslladar els joves des de les urbanitzacions de la localitat
16 agost 2019 16:40h
El consistori ha reforçat les iniciatives i protocols per a evitar possibles casos d'assetjament o agressions sexuals durant les festes. / AJUNTAMENT DE RIBA-ROJA

VALÈNCIA. La Policia Local de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) ha posat en marxa un servei d'acompanyament a dones que se senten amenaçades, assetjades o que tinguen por de patir agressions sexuals durant les Festes dels Fadrins, que se celebren a la localitat des d'aquest divendres i fins al 24 d'agost. 

L'Ajuntament ha explicat que durant les festes ha reforçat les iniciatives i protocols per a evitar possibles casos d'assetjament o agressions sexuals. El protocol d'enguany a Riba-roja de Túria s'ampliarà amb el servei d'acompanyament als domicilis que prestaran els agents per a "totes aquelles dones que tinguen por de patir possibles agressions sexuals, sempre que aquests casos no suposen algun dels supòsits tipificats com a delicte en el codi penal". "En els casos d'il·lícits penals, els agents actuaran immediatament amb l'aplicació del protocol establit", ha puntualitzat el consistori. 

A més, també s'ha ampliat la instal·lació de Punts Violeta, de tres a sis nits respecte a l'any passat, per a intensificar les campanyes d'informació i suport a les dones que participaran en aquestes festes. Aquest punt estarà format per dos tècnics que romandran en la caseta habilitada i per altres dues amb caràcter itinerant en tot l'espai. 

Un autobús segur per als joves 

De la mateixa manera, s'ha posat en marxa un 'Autobús Jove Segur' que traslladarà els joves des de les diverses urbanitzacions existents a Riba-roja fins al nucli urbà, on tenen lloc les diferents actuacions i esdeveniments relacionats amb les festes. A més, aquest autobús realitzarà diverses parades per a recollir els joves que ho precisen.

L'horari d'aquest autobús començarà a les 21 hores amb la recollida des de les urbanitzacions que tenen parada habilitada com Els Pous, Llobatera, València la Vella, Masia de Traver, El Clot de Navarrete, Entrenaranjos, Montealcedo, El Molinet i la Reva. A més, també farà parada al nucli urbà fins al final del trajecte a la Cebera o al Centre d'Informació Juvenil (CIJ).

Per a augmentar la seguretat dels joves que acudeixen a les Festes dels Fadrins, s'ha incrementat el servei d'aquest autobús amb un trajecte que tindrà lloc fins a les 5.00 hores de la matinada. L'objectiu és que "no es produïsca cap mena d'accident de trànsit per la possible ingesta de begudes alcohòliques".

Així mateix, l'Ajuntament ha reforçat els efectius de la Policia Local, amb una major presència d'agents als recintes on tenen lloc els esdeveniments i als voltants d'aquests. Amb això, es pretén evitar qualsevol tipus d'incident o problemes en el desenvolupament de les actuacions.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha valorat com a "molt important" l'increment d'agents i la presència policial durant les Festes dels Fadrins d'enguany, que "congreguen centenars de joves en les seues quasi dues setmanes de durada". "Volem que es desenvolupen amb absoluta normalitat per part de tots; l'ajuntament ha redoblat la seguretat més encara respecte d'altres edicions", ha indicat.

next