La popular Eva Ortiz presenta una demanda contra el socialista Jose Muñoz per "declaracions difamatòries"

El secretari d'Organització del PSPV va afirmar en una nota de premsa que la secretària general del PPCV "va estar imputada per malversació de fons i adjudicació de contractes a empreses vinculades a la seua família"
6 novembre 2019 12:25h
La demandant assenyala que l'objecte de la conciliació són les "declaracions difamatòries" de Muñoz, que "incorren en calúmnia i injúria". / ANA ESCOBAR, EFE

VALÈNCIA (EFE, Redacció). La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, va presentar aquest dilluns al jutjat de primera instància de València una demanda de conciliació contra el secretari d'Organització del PSPV, Jose Muñoz.

Segons recull EFE, Ortiz va presentar aquesta demanda arran d'unes afirmacions de Muñoz incloses en una nota de premsa que va remetre el partit als mitjans de comunicació aquest dissabte, 2 de novembre, en la qual assegurava que la dirigent popular va estar "imputada per malversació de fons i adjudicació de contractes a empreses vinculades a la seua família".

En la demanda, que ha sigut facilitada a EFE, la demandant assenyala que l'objecte de la conciliació són les "declaracions difamatòries" de Muñoz, que "incorren en calúmnia i injúria". El dirigent socialista afirmava que "és simptomàtic que siguen Isabel Bonig i Eva Ortiz qui isquen a denunciar tan alegrement quan la primera va estara amb el govern més corrupte de la història de la Comunitat i la segona va estar imputada per malversació de fons i adjudicació de contractes a empreses vinculades a la seua família".

Muñoz, sobre les ajudes al valencià denunciades pel PPCV i rebudes per dues empreses vinculades al germà de Ximo Puig, va assegurar també que "s'atorguen amb tots els mecanismes de control necessaris a través de comissions tècniques i concurrència competitiva", i va recordar que "fins i tot l'any 2014, quan era consellera d'Educació María José Catalá, ja es van atorgar ajudes a aquesta empresa per al foment del valencià". Per això, el líder socialista concloïa que "aquestes denúncies, com tantes que ha presentat el PPCV per a embrutar el debat, acabaran arxivades".

Per a Ortiz, el demandat va fer unes afirmacions "del tot falses" i que suposen "un greu afront al bon nom" de la demandant, "qui ha actuat des de l'honradesa més absoluta en la seua labor pública i qui no ha de suportar que es difonguen manifestacions que no és que no facen honor a la veritat, sinó que són un bast invent". Per això, parla també d'un "absolut i temerari menyspreu cap a la veritat".

Segons assenyala el text de la demanda, els fets anteriors "es troben clarament incardinats en els preceptes del Codi Penal que regulen els delictes d'injúries i calúmnies".

La demanda exigeix que Muñoz reconega la falsedat de les declaracions abocades, així com que aquestes són constitutives dels "delictes d'injúries i calúmnies greus fetes amb publicitat". També s'insta el PSPV a publicar una rectificació en el lloc web del partit i que la remeta als mitjans de comunicació als quals va enviar la nota de premsa, així com el text de la conciliació. Finalment, reclama que Ortiz siga indemnitzada amb 6.000 euros, que serien donats a les finalitats socials desenvolupades per la Fundació ADIS d'Oriola, i que assumisca les costes en el present litigi.

Muñoz respon: "Continuarem destapant les mentides de la senyora Ortiz d'ara i d'abans"

Muñoz ha descrit com una "amenaça" la querella que ha interposat Ortiz contra ell. "Des del PSPV-PSOE ja hem demostrat moltes vegades que els xantatges del PP no ens acovardeixen", ha dit el socialista. I ha advertit: "Continuarem destapant les mentides de la senyora Ortiz d'ara i d'abans".

El també diputat a les Corts ha recordat, a més, que "ahir mateix [per aquest dimarts] la Inspecció de Treball va desmentir l'última mentida d'Ortiz per la suposada investigació oberta amb un informe que ho negava amb rotunditat". "El PP només coneix una manera de gestionar, la dels paranys i la mentida", ha retret Muñoz.

El secretari d'Organització del PSPV ha garantit que els socialistes valencians continuaran "desmuntant l'estratègia d'assetjament polític que ha emprés la senyora Ortiz contra el president Ximo Puig i la seua família". A més, ha recordat que és una estratègia "antiga" a la qual ja s'han enfrontat "moltes vegades en el passat". 

Amb tot, ha advertit: "En cap cas permetrem que la feblesa interna d'Isabel Bonig i Eva Ortiz i la falta de projecte polític afecten l'honorabilitat d'una persona que tant ha lluitat contra la corrupció del PP i que ha aconseguit alçar la hipoteca reputacional a la qual ens va condemnar el PP a tots els valencians i valencianes".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next