El portaveu de Vox a València renuncia a oficiar casaments

El regidor José Gosálbez assegura que és una decisió personal perquè el partit d'ultradreta dona "llibertat" als seus edils perquè oficien bodes o no
23 agost 2019 17:19h
La renúncia dels regidors de Vox "és el primer precedent des que està Compromís en el govern municipal". / EFE

VALÈNCIA. El portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, José Gosálbez, ha presentat un escrit de renúncia per a oficiar noces civils, segons han confirmat a EFE fonts municipals i la formació política.

Fonts de Vox han indicat que el partit "dona llibertat als regidors en aquesta matèria" i han afegit que les noces civils són competència de l'alcalde, que pot delegar en els regidors, els quals "poden acceptar o no, és voluntari".

Les mateixes fonts han indicat que la renúncia a oficiar noces ha sigut únicament del portaveu i no de l'altre regidor que conforma el grup municipal de Vox València, Vicente Montañez.

Des del Consistori han explicat que, en virtut de l'article 51 del Codi Civil, l'alcalde té potestat per a celebrar noces civils, però pot delegar en els regidors, segons la Llei de Bases de Règim Local.

A València, les noces civils oficiades per regidors de l'Ajuntament se celebren els divendres, i algun dissabte, als Jardins de Monfort, i els edils tenen "un calendari definit amb un torn rotatori en igualtat de condicions", per la qual cosa saben des del primer dia quan els toca casar.

Aquests dies hi ha un titular i un suplent encara que, entre ells, poden canviar-se els torns. Fins i tot, poden sol·licitar oficiar unes noces en concret, quan és d'algú que ho ha demanat especialment i hi estan d'acord. La renúncia dels regidors de Vox "és el primer precedent des que està Compromís en el govern municipal", han indicat les fonts municipals.

next