Portell aconsegueix mantindre obert el seu col·legi gràcies a les famílies amb xiquets atretes pel poble

L'Ajuntament ha licitat enguany la gestió de l'hotel-restaurant municipal amb l'esperança de 'seduir' nou veïnat
7 setembre 2019 06:00h
L'any passat, a l'abril, l'Ajuntament de Portell va oferir un lloc de treball i un lloguer de 50 euros al mes per un habitatge per a atraure famílies amb fills en edat escolar que vulgueren iniciar una nova vida en aquest poble amb 200 habitants i, d'aquesta manera, salvar la seua escola. / Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. Portell de Morella (els Ports) podrà mantindre obert l'aulari de la localitat, que forma part del Col·legi Rural Agrupat Cellumbres, aquest curs que ara comença. Així ho ha confirmat l'alcalde del municipi, Álvaro Ferrer, qui també ha assenyalat que encara no es coneix exactament el nombre d'alumnes però que sí que hi haurà el mínim perquè es mantinga obert.

Ferrer ha indicat que des de la inspecció educativa s'ha mantingut la dotació de professorat del passat curs a l'espera del nombre definitiu d'alumnes, que també determina l'assignació de docents.

L'Ajuntament de Portell, seguint amb les seues iniciatives per a atraure famílies al poble, ha licitat enguany la gestió de l'hotel-restaurant municipal i confia que la família que se'n faça càrrec també puga portar alumnes al col·legi.

L'any passat, a l'abril, l'Ajuntament de Portell va oferir un lloc de treball i un lloguer de 50 euros al mes per un habitatge per a atraure famílies amb fills en edat escolar que volgueren iniciar una nova vida en aquest poble amb 200 habitants i, d'aquesta manera, salvar la seua escola. Més de vint famílies de les demarcacions de Castelló i València, i també d'altres parts de l'estat espanyol, com Cantàbria, Galícia i Madrid, van mostrar el seu interés per l'oferta i diverses d'elles van visitar el poble per a conéixer-lo en primera persona. 

Finalment, a l'estiu, la família formada per Erika, Miguel i les seues filles Yumara i Rosa María va començar a formar part del veïnat de Portell. Els dos joves i les xiquetes de 2 i 3 anys van ser seleccionats per l'Ajuntament per a mudar-se al poble i escolaritzar les menudes en l'aulari de la localitat, convertint-se en 'la família salvadora del col·legi', segons la va definir el consistori. A més, el setembre del mateix any va arribar al poble una altra família amb tres fills. Aquests, juntament amb les dues filles d'Erika i Miguel, es van sumar als sis alumnes que ja tenia l'escola i van evitar el seu tancament.

next