La venda de postals, un negoci basat en la nostàlgia del client

La Postalera, la primera botiga especialitzada de València, vol obrir-se camí en un moment en què la missatgeria instantània copa la comunicació entre persones
7 abril 2019 06:00h
La Postalera és la primera tenda de València especialitzada en postals amb il·lustracions de la ciutat./ LM

VALÈNCIA. És molt difícil adonar-se del que falla en una tenda de souvenirs quan totes funcionen de la mateixa manera. Adolfo López i David Van der Veen ho van aconseguir fa un any en veure que les postals de les botigues de records no representaven el que de veritat és la ciutat de València.

Aquest descobriment els va portar a prendre la decisió d'aportar la seua visió al món de les postals. I ho van fer a través d'il·lustracions originals i úniques que van començar a vendre's a molt bon ritme en diferents botigues de records de la ciutat.

Un cop de sort els va donar l'oportunitat d'obrir La Postalera, un local on venen les seues produccions. Van obrir la botiga, situada al carrer de les Danses, just darrere de la Llotja, el passat 8 de març. "Hem tingut sort en trobar un lloc per a oferir els nostres productes, però volem traslladar-nos a un lloc més visible", assenyala López.

L'èxit dels emprenedors es basa en la decoració de la tenda, però, sobretot, "en les il·lustracions". Adolfo i David es dediquen a recrear experiències a través d'un tros de paper; un material que ja quasi no s'utilitza, o almenys això és el que creu la gent. Anglesos, alemanys, holandesos..., turistes internacionals són els principals clients d'aquesta botiga adreçada als amants del paper i el bolígraf. Ací, la nostàlgia és la clau de l'èxit. Let's write és una iniciativa que permet al client escriure una postal i tirar-la a la bústia sense eixir del local. Això promou la venda de les seues postals, ja que el client no ha de pensar a portar el record fins a una bústia de correus, que cada vegada és més difícil de trobar.

'Let's write' és una iniciativa que permet al consumidor escriure una postal i enviar-la des del mateix establiment./ LM

La Postalera és un lloc que no sols vol vendre els típics souvenirs amb un estil diferent, sinó que també vol apostar per productes per a tots els públics i que els xiquets puguen triar. Ara per ara, només amb una ullada des de l'exterior, el turista ja té ganes d'entrar i descobrir una experiència repleta de colors cridaners: davantals, ventalls, motxilles, imants, postals i moltes més coses que poden convertir-se en el record perfecte de la capital. Res de bous, vestits de flamenca ni disfresses de torero.

La Postalera és la primera tenda de València especialitzada en postals amb il·lustracions de la ciutat. Però no sols amb llocs típics, sinó també amb productes com rajoles valencianes, la cúpula de l'Església de Sant Nicolau, façanes antigues, festes populars com les Falles o, fins i tot, plats internacionals com la paella o productes autòctons com la taronja.

Il·lustracions que venen inspirades a través de l'ull de Van der Veen, qui assegura que València és "preciosa" i que sols necessita "passejar" pels seus carrers perquè li arribe la inspiració.

next