Potries dona a Proactiva Open Arms més de 2.000 euros recaptats en el concert solidari d'Eva Dénia

L'Ajuntament també va retirar aquest dimecres la bandera de la Unió Europea com a gest de suport a les persones a bord del vaixell de rescat de l'ONG
19 agost 2019 11:26h
L'actuació d'Eva Dénia en el Potries Music Fest es va convertir en un esdeveniment solidari a favor de l'ONG Proactiva Open Arms. / FACEBOOK EVA DÉNIA

VALÈNCIA. Potries va tancar aquest diumenge el seu festival intercultural Potries Music Fest amb un concert d'Eva Dénia. Aquesta actuació es va convertir en un esdeveniment solidari a favor de l'ONG Proactiva Open Arms. Així, els 2.000 euros recaptats entre la venda de les entrades i l'aportació de l'Ajuntament d'aquest poble d'un miler d'habitants s'entregaran a l'ONG. A aquesta quantitat se sumen 200 euros recollits en forma de donacions per part de la comissió local de suport a les persones refugiades.

L'alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha justificat la presa d'aquesta decisió: "Molt s'ha dit en les últimes hores sobre com un poble d'un miler d'habitants pren esta decisió. Jo pense que és molt senzill; qualsevol altre poble l'haguera poguda prendre".

L'Ajuntament de Potries va aprovar aquest dimecres una resolució en suport del vaixell Open Arms "davant la situació d'abandonament per part dels governs competents" que consisteix en la retirada simbòlica de la bandera de la Unió Europea.

D'aquesta manera, el govern local, liderat per Domínguez, de Compromís, vol insistir en "la necessitat de garantir vies legals i segures d'entrada a la UE per tal d'acabar amb les xarxes de tràfic de persones" i insta a "adoptar mesures urgents per tal de resoldre el drama humanitari que es viu a la Mediterrània i a les fronteres europees".

Així mateix, es va anunciar que l'Ajuntament, com a organitzador del festival intercultural Potries Music Fest, havia acordat amb el seu director artístic, Ausiàs Garrigós, i amb la cantant Eva Dénia donar íntegrament a l'ONG Proactiva Open Arms la recaptació del concert previst per a aquest diumenge.

next