El PP acusa el Consell de "posar en risc el turisme" amb la taxa turística

El diputat popular Miguel Barrachina ha criticat que l'impost "és just el contrari del debat que planteja el sector"
10 agost 2019 18:27h
Barrachina ha assegurat que Puig vol aprovar la taxa turística "per la porta de darrere". / IMATGE D'ARXIU EFE

VALÈNCIA. El portaveu d'Infraestructures del grup parlamentari popular a les Corts i president del PP de la demarcació de Castelló, Miguel Barrachina, ha acusat el Consell de "posar en risc el turisme amb la defensa de la taxa turística en ple mes d'agost". 

En un comunicat, Barrachina assegura que "és contraproduent un debat sobre la taxa en aquests moments perquè espanta els operadors que ja treballen de cara a l'any que ve". Per al diputat popular, a més, aquest impost "és just el contrari del debat que planteja el sector", ja que considera que "el simple fet que es parle d'això fa que arriben menys turistes". 

Segons opina Barrachina, "en lloc de restaurar la legalitat regulant els pisos turístics o lluitant contra la competència il·legal del mercat minorista, com ara el top manta, prefereixen que vinguen menys turistes", ha criticat el diputat. Així, ha considerat "una provocació oberta" al sector i una "insensatesa" que en l'època de major afluència turística "el Consell torne a apostar per gravar els turistes". 

De la mateixa manera, Barrachina ha assegurat que Puig vol aprovar la taxa turística "per la porta de darrere, tot muntant un sainet on ell i Oltra fan de 'poli' bo i 'poli' dolent per a tirar avant una taxa que posa en risc un de les destinacions més importants d'Europa i del món".

Per tot això, ha instat Puig a "no jugar brut" i a rebutjar la taxa. Així mateix, li ha recordat que el Consell de Turisme i més de 60 patronals del sector s'han manifestat en contra de la taxa turística. Barrachina ha informat finalment que el PP presentarà mocions en tots els ajuntaments per a frenar la mesura.

next