El PP amplia la denúncia davant l'Agència de Protecció de Dades per una "bretxa digital" en el frau de l'EMT

La portaveu del grup, María José Catalá, destaca que l'última auditoria a l'empresa pública deixa al descobert que durant els dies de l'estafa els nivells de seguretat estaven "sota mínims" 
1 desembre 2019 13:10h
El PP pretén "advertir a l'Agència que l'empresa segueix sense reconéixer que es va produir una bretxa digital". / PP VALÈNCIA

VALÈNCIA. La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha anunciat aquest diumenge que el Grup Popular ha ampliat la denúncia que va presentar davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per una suposada "bretxa digital" que "es va produir en l'EMT durant els vint dies en què es va donar l'estafa dels quatre milions d'euros". Un frau, afegeixen des del PP, en el qual "van quedar al descobert dades privades".  

Segons ha explicat el PP en un comunicat, l'ampliació de la denúncia es deu al fet que "ha quedat constatat en l'última auditoria d'Ernst & Young que l'EMT no va comunicar a AEPD la bretxa de seguretat que va poder ocasionar el robatori, bretxa per la qual van poder quedar al descobert dades privades, a més de per a donar constància a l'Agència de possibles incompliments del Reglament de Protecció de Dades, aprovat pel Parlament Europeu el 14 d'abril del 2016". 

La portaveu del PP ha remarcat que l'ampliació de la denúncia té com a objecte aportar a l'AEPD la informació a la qual han tingut accés "sobre el nivell de ciberseguretat i protecció de dades en l'EMT durant els dies del robatori". 

A més, pretenen "advertir a l'Agència que l'empresa segueix sense reconéixer que es va produir una bretxa digital". "Els dies en què es va produir el robatori dels 4 milions d'euros, el nivell de ciberseguretat i protecció de dades en l'EMT estava sota mínims, segons l'auditoria digital de l'empresa, que se situava en una qualificació d'1,2 en una escala d'1 a 5", ha destacat Catalá. Així mateix, el PP ha recriminat que "el nivell de maduresa el desembre del 2018 era d'1,2 punts sobre 5 i a l'octubre del 2019 a penes s'eleva a 1,84 punts sobre 5". 

La portaveu dels populars ha insistit que l'auditoria externa d'abril "advertia també que l'EMT no tenia un Pla de Contingències Informàtiques durant el robatori". 

Finalment, Catalá ha assegurat que la investigació de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades és "necessària" per a "determinar les fallades en la seguretat i l'abast de les bretxes de seguretat obertes en l'EMT per a poder suplantar identitats i aconseguir moure 4 milions d'euros a comptes a Hong Kong" amb les huit transferències que es van produir.

next